×

Toont alle 8 resultaten

LED-bewegingssensor


Een LED-bewegingssensor is een ideale toevoeging in veel situaties. Het licht zal automatisch ingeschakeld worden zodra er beweging wordt gedetecteerd, waardoor u nooit meer ongewenst in het donker staat. Deze handige LED-accessoire helpt ook in de besparing van energie; zodra er niemand meer in de ruimte is, zal de sensor de lampen uitschakelen, waardoor er geen onnodig stroom wordt gebruikt.

Een LED-bewegingssensor is een ideale toevoeging in veel situaties. Het licht zal automatisch ingeschakeld worden zodra er beweging wordt gedetecteerd, waardoor u nooit meer ongewenst in het donker staat. De bewegingssensor helpt ook in de besparing, zodra er niemand meer in de ruimte is zal de sensor de lampen uitschakelen, waardoor er geen onnodig stroom wordt gebruikt.

LED-bewegingsmelder instellen

De bewegingsmelder kan heel gemakkelijk ingesteld worden naar eigen voorkeur. Door middel van de knoppen op de sensor kunt u de detectieafstand, de brandtijd en de lichtsterkte van de omgeving instellen. Dit laatste bepaalt hoe donker het moet zijn voordat de lamp überhaupt ingeschakeld wordt. Dit voorkomt dat de lamp ook overdag gaat branden terwijl dit niet nodig is, waardoor u weer extra stroom kunt besparen. Als u gebruik maakt van een schemerschakelaar, zal deze de lampen de hele nacht laten branden, tot het weer licht genoeg wordt, en de sensor de lampen automatisch uitschakelt.

LED-bewegingssensor binnen en buiten

De LED-bewegingssensoren kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Let hierbij ook op de IP-waarde van de bewegingsmelder. Voor buiten onder de overkapping moet dit minimaal IP44 zijn. De bewegingsmelders voor binnen zijn wat subtieler, en kunnen ook in het plafond verwerkt worden. Kies dan voor de inbouwbewegingsmelder. Sommige lampen hebben al standaard een sensor ingebouwd, en hier hoeft dus geen aparte bewegingsmelder aan toegevoegd te worden. Deze sensorlampen kunnen ook naar eigen voorkeur ingesteld worden.

Toepassingen LED-bewegingsmelders

De bewegingssensor helpt met het verminderen van stroom, maar werkt ook goed als inbraakpreventie. Door een bewegingsmelder aan uw buitenlamp te koppelen zal de lamp aangaan zodra er beweging wordt gedetecteerd, wat kan afschrikken. Daarnaast is het goed voor de hygiëne, door in een badkamer of toiletruimte een bewegingssensor te plaatsen hoeft niemand meer aan het lichtknopje te komen.

Bent u op zoek naar geschikte kastverlichting met sensor? Kies dan voor LED-strips. Hier kan een aparte LED-strip sensor< aan gekoppeld worden. Dit komt goed tot zn recht als kastverlichting, maar kan ook op andere plaatsen gebruikt worden, bijvoorbeeld als LED-trapverlichting met sensor.

LED-bewegingssensor geschikt voor elke lamp

De bewegingssensoren zijn geschikt voor elke soort LED-armatuur. Zo kunt u bij de LED-opbouwspots kiezen voor een opbouw bewegingsmelder, zodat dit goed past in het geheel, en u geen extra ruimte nodig heeft boven uw plafond. Als u er plek voor heeft kunt u ook altijd de inbouw bewegingssensor gebruiken.

Twijfelt u of de bewegingsmelder een goede oplossing is voor uw situatie? Neem contact met ons op, we kijken graag mee!