×
Lente Sale - Nu tot 12% korting Bekijk de actie ›

Dimbare LED-lampen

dimbare-ledlamp

Dimbare LED-verlichting is een fantastische oplossing voor ruimtes waarin u niet altijd dezelfde lichtopbrengst wil. Door een dimmer toe te voegen aan de LED-lampen kan de lichtopbrengst op elke gewenste stand gezet worden, van voluit brandend tot helemaal uit. Dit is ideaal voor woonhuizen, waar in elke ruimte wel verschillende situaties voordoen. In woonkamers wordt soms een boek gelezen of een puzzel gemaakt, de andere dag zit er een grote groep om een gezelschapsspel te spelen en nog een andere keer zit men met een drankje voor de tv. In keukens wordt er soms met meerdere mensen een maaltijd bereid, op een ander moment is men op zoek naar een late-night snack. Elke situatie vraagt om een andere lichtopbrengst, waar dimbare LED-lampen enorm van pas komen. Dit is daarom voor elke ruimte van het huis en vele andere locaties een zeer geschikte toevoeging!

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Dimbare lampen

Hoe werken dimbare lampen?

Een dimbare LED-lamp krijgt een bepaalde hoeveelheid stroom door van de dimmer, daar wordt de lichtopbrengst op aangepast. Als de dimmer op de hoogste stand gedraaid is, krijgt de dimbare lamp veel stroom en is de lichtopbrengst hoog. Wanneer de dimmer omlaag gedraaid wordt, zal de lichtopbrengst van de lamp afnemen tot zelfs helemaal uitgaan. Dit gebeurt omdat de spot steeds minder stroom krijgt, tot helemaal geen stroom meer. Niet dimbare lampen hebben een minimale stroomtoevoer nodig om stabiel te kunnen branden, en zullen daarom gaan flikkeren als deze aangesloten worden op een dimmer die laag gedraaid staat.

Naast de gewone dimbare lampen biedt Led Wereld ook een dim-to-warm optie. Deze LED-lampen dimmen niet alleen op lichtsterkte, maar ook op lichtkleur. Zo kunt u ook de sfeer in de woonkamer regelen met de LED-dimmer!

Zijn alle lampen dimbaar?

Niet alle LED-verlichting is dimbaar. Als u lampen probeert te dimmen die niet dimbaar zijn, zullen ze te weinig stroom krijgen en gaan flikkeren, of zelfs uitvallen. Bij Led Wereld kunt u altijd bij de specificaties terugvinden of de lamp dimbaar is. Sommige lampen zijn zowel in een dimbare als niet-dimbare variant beschikbaar. Bij deze lampen is dit ook terug te vinden in de titel en korte omschrijving. Let dus altijd goed op bij het aanschaffen van een lamp of u een niet dimbare of dimbare LED-lamp koopt. Bij Led Wereld vindt u onder andere dimbare LED-strips en dimbare inbouwspots.

Dimbare LED-verlichting kent twee type dimmers, fase aansnijding (RL) en fase afsnijding (RC). De dimbare LED-lampen van Led Wereld zijn allemaal dimbaar met de fase afsnijdende dimmer. Deze techniek is moderner, en biedt de mogelijkheid om helemaal tot 0% te dimmen. Bij elke dimbare LED-lamp is aangegeven welke dimtechniek er gebruikt wordt.

Kunnen losse LED-lampen ook op een dimmer aangesloten worden?

Heeft u momenteel losse LED-spots in uw armaturen? Dan is het mogelijk deze aan te passen naar dimbare LED-spots. Hiervoor is het ook nodig dat er gebruik gemaakt wordt van een dimbare transformator. Sommige armaturen hebben al de mogelijkheid om het licht te dimmen, dit wordt dan aangegeven op het armatuur. Er is hierbij een dimbare transformator verwerkt in het armatuur. Mocht dit bij u het geval zijn kunt u zonder problemen een dimbare LED-lamp in het armatuur plaatsen en met een fase afsnijdende dimmer de lamp dimmen.

Welke LED-dimmer is het meest geschikt voor mijn verlichting?

Niet elke lamp of spot kan met dezelfde dimmer gedimd worden. Het is daarom van belang om goed te kijken welke dimmer nodig is, en het is aan te raden om de dimmer voor uw verlichting bij dezelfde aanbieder te kopen. Voor elke dimbare LED-lamp van Led Wereld is een fase afsnijdende dimmer nodig. Ook is het nodig om gebruik te maken van een LED-dimmer bij een dimbare LED-lamp. Een halogeen dimmer heeft namelijk een minimale belasting nodig, en door het lage verbruik van de dimbare LED-lamp komt deze meestal onder de minimale belasting uit. Als uw halogeen dimmer een minimale belasting heeft wat lager is dan het wattage van de LED-lamp, kan deze dimmer ook gebruikt worden. In de praktijk is dit meestal niet het geval.

Bij Led Wereld vindt u ook een duo-dimmer. Deze dimmer kan 2 groepen van 100 Watt apart van elkaar dimmen, maar wel op hetzelfde paneel. Zo kunt u in de woonkamer onderscheid maken tussen lampen die een andere minimale dimstand nodig hebben dan andere lampen, of de voorkamer apart van de achterkamer aansturen.

Heeft u vragen over de LED-dimmer, of hulp nodig bij het installeren van uw dimbare LED-verlichting? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9140 reviews.