Geïntegreerde led inbouwspot VS vervangbare GU10 spot

Led spots zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten. Wat betreft de inbouwspots kan er gekozen worden voor geïntegreerde led inbouwspots of voor vervangbare GU10 spots. Elke optie kent bepaalde voor- en nadelen. Voordat u een keuze maakt, kunt u hieronder de voor- en nadelen lezen en een verstandige afweging maken.

GU10 led inbouwspots

Het grootste voordeel van inbouwspots met een “retrofit“ fitting, zoals GU10 of MR16, is dat u de losse Led lampen kunt vervangen wanneer die kapot gaan. Ondanks de lange levensduur van led verlichting kan het natuurlijk voorkomen dat de lamp op enig moment toch stuk gaat. Dankzij de losse spot armaturen en lampen kunt u de led spots afstemmen op uw persoonlijke wensen. Zo zijn er verschillende kleuren armaturen beschikbaar die heel makkelijk gecombineerd kunnen worden met een GU10 led spot  in combinatie met de kleurtemperatuur die past bij uw interieur. Wanneer u een lichtbron met een andere kleurtemperatuur wilt toepassen (bijvoorbeeld extra warm wit in plaats van neutraal wit), dan hoeft u alleen de GU10 led lamp te vervangen, en kan uw bestaande armatuur hergebruikt worden.

GU10 MR16

Het nadeel van de veel gebruikte inbouwspots met een GU10 of MR16 fitting is dat de inbouwdiepte van deze spots in de plafonds ca 7 – 8 centimeter is. Er is dus behoorlijk wat ruimte nodig boven het plafond om de spot goed weg te werken.

De garantietermijn op GU10 Led spots is 2 jaar. Ondanks dat Led spots al veel langer mee gaan dan halogeenspots, zit er veel verschil in levensduur van Led verlichting. Hierover later meer.

Heeft u weinig ruimte in uw plafond? Kies dan voor geïntegreerde led-inbouwspots.

Heeft u weinig ruimte in uw plafond? Kies dan voor geïntegreerde led-inbouwspots.

Inbouwspots

Geïntegreerde led inbouwspots

Het komt vaak voor dat er boven het plafond weinig ruimte beschikbaar is. Daar zijn de inbouwspots met een lage inbouwdiepte de ideale oplossing voor. Led inbouwspots met lage inbouwdiepte zijn verkrijgbaar met een inbouwdiepte vanaf slechts 23 mm. Hierdoor passen ze in vrijwel ieder plafond.

Omdat de Ledlamp én het armatuur geïntegreerd zijn, kan de lamp zelf niet los vervangen worden. Dat is dan ook het enige nadeel wanneer de lamp onverhoopt toch defect raakt. Hoewel er standaard wordt vermeld dat het aantal branduren van dit type Led verlichting ca. 50.000 uren is, kan niet worden voorkomen dat een lamp op een bepaald moment toch kapot gaat. Als er een onderdeel toch defect raakt, is dit vaak de driver van de Led spot en deze is wel eenvoudig te vervangen.

De Led inbouwspots zijn voorzien van siliconen coating waardoor water niet kan binnentreden. Hierdoor zijn de inbouwlampen IP44 (plenswaterdicht) wat betekent dat ze ook buiten, in de badkamer en andere vochtige ruimtes gebruikt kunnen worden.

De prijs van een geïntegreerde Led inbouwspot ligt  iets hoger dan de prijs van de vervangbare spotjes. Dit komt doordat u standaard twee jaar garantie op de losse GU10 led lampen en de behuizing heeft. Op de led spots met een geïntegreerde driver heeft u tot 5 jaar garantie. Onze inbouwspots zijn gemaakt van aluminium en heeft koelribben aan de bovenkant. Hierdoor kan de warmte optimaal afgevoerd worden zodat het geheel niet te warm wordt. Bovendien werken de inbouwspots met een aparte driver welke niet te warm moet worden. Als de driver in de lamp zelf zit, zoals bij GU10 Led spots, wordt deze erg warm waardoor de levensduur verkort zal worden. De driver is daardoor het onderdeel wat het snelst defect raakt. 

Voor advies kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Geïntegreerde led inbouwspot VS vervangbare GU10 spot

  1. izaak talsma zegt:

    hallo, ik zoek twee inbouwspotjes led 12 volt maar wordt telkens naar de 220 volt versie geleidt, zijn er geen 12 volt inbouwspotjes meer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 10979 reviews.