LED-strip verlengen

LED-strips kunnen op meerdere manieren gekoppeld en verlengd worden. Normaal kunnen LED-strip tot een bepaalde maximale lengte gekoppeld worden, maar toch is het mogelijk om oneindig lange LED-strips te maken! Lees verder hoe dat moet.

Hoe LED-strips koppelen

Het koppelen van meerdere LED-strips kan op twee verschillende manieren gedaan worden. Beide manieren hebben zijn voor- en nadelen. Wij zullen hieronder verder op in gaan. 

Plaatst uw LED-strip zoals u het wenst, bijvoorbeeld met een bocht of de hoek om. Knip en plak de LED-strips eenvoudig met de juiste koppelstukken!

Plaatst uw LED-strip zoals u het wenst, met een bocht of de hoek om. Knip en plak de LED-strips eenvoudig met de juiste koppelstukken!

LED-strip koppelstukken

Geknipte LED-strips koppelen

Nadat LED-strips geknipt zijn, blijven er aan beide zijden koperen blokjes over. Deze kunnen vervolgens aan elkaar verbonden worden op de volgende manieren:

Wilt u meer weten over hoe het knippen werkt? Lees hier meer over LED-strips knippen.

LED-strip solderen

De meest duurzame manier van koppelen is het solderen van de LED-strips. Bent u handig met de soldeerbout? Dan raden wij deze optie aan.

Bij het solderen heeft u naast de soldeerbout en tin de LED-strip connector nodig. Deze hebben wij voor elke RGB(WW) LED-strip verkrijgbaar. Het solderen kunt u als volgt uitvoeren:

 1. Verwarm de soldeerbout tot 350 graden
 2. Zet de LED-strip vast met een stukje tape
 3. Leg de connector bovenop het uiteinde van de LED-strip
 4. Soldeer de connector met behulp van soldeertin vast aan de koperen uiteindes van de LED-strip
 5. Controleer of de connector goed vast zit

Koppelen met koppelstukken

Solderen is niet voor iedereen weggelegd, daarom is er ook gemakkelijkere oplossing: koppelstukken. Met behulp van deze koppelstukken kunt u eenvoudig twee LED-strips met elkaar koppelen zonder te hoeven solderen. Het koppelen gaat namelijk als volgt:

 1. Open het koppelstuk door aan de zijkant het lipje omhoog te duwen
 2. Schuif de LED-strip in het koppelstuk onder de metalen pinnetjes. Eventueel kunt u de 3M-tape voor een stukje van de LED-strip halen zodat het geheel beter past
 3. Sluit het koppelstuk

Er zijn verschillende koppelstukken verkrijgbaar. Zo kunt u twee LED-strips met elkaar verbinden zodat er een naadloze lijn ontstaat. Ook is het mogelijk om LED-strip in een hoek te koppelen en bovendien zijn er koppelstukken om meer dan 2 LED-strips met elkaar te verbinden zoals een T-stuk of kruising.

Complete LED-strips koppelen

RGB(WW) LED-strips worden geleverd met een gesoldeerde RGB(WW) connector. U hoeft deze er dus niet meer zelf op te solderen. Met de RGB(WW) is het dus klik en klaar. 

De witte strips zijn voorzien van twee draden, zwart en rood. Deze draden kunnen met elkaar verbonden worden met lasklemmetjes of DC connectors.

Oneindig lange LED-strips

Normaliter kunnen LED-strips tot een lengte van 5 of 10 meter gemaakt worden. Als deze langer worden, kan de lichtopbrengst minder worden. Dit komt doordat de spanning (voltage) afneemt naarmate de LED-strip in lengte toeneemt. Al onze LED-strips zijn 24V LED-strips waardoor wij adviseren om maximaal 10 meter LED-strip te maken. De vermindering in lichtopbrengst is dan binnen die 10 meter namelijk amper zichtbaar.

De oplossing voor het maken van oneindig lange LED-strips zijn LED-strip versterkers. Deze kunt u om de 10 meter tussen de LED-strips plaatsen. Het voordeel is dat u dan LED-strips kunt creëren van iedere lengte die u wilt. Een nadeel is wel dat iedere LED-strip versterker aangesloten moet zijn op een (24V) voeding.

Koopt u een complete LED-strip set die langer is dan 10 meter? Dan krijgt u er een LED-strip versterker bij zodat de lichtopbrengst over de gehele lengte gelijk zal zijn.

Advies voor LED-strips

Als u vragen heeft over de installatie van LED-strips of heeft u advies op maat nodig? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

46,99 - 104,99 incl. BTW
118,99 - 149,99 incl. BTW
69,99 - 97,99 incl. BTW
44,99 - 80,99 incl. BTW

2 reacties op “LED-strip verlengen

 1. L.Huizing zegt:

  Hallo.
  Ik wil in mijn werkplaats de dubbele tl van 150 cm vervangen door ledstrip.
  Ik dacht een strip van 5m die door te knippen en twee keer 2.5 m te monteren in een laag opbouwprofiel.
  Wat ben ik hiervoor nodig, ik kan solderen.

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Loek,

   Het is inderdaad een idee om de TL buizen te vervangen door Led strips.
   Allereerst, de meest gebruikelijke en ook gemakkelijkste manier van vervangen is het vervangen door Led TL buizen.
   Als je toch graag Led strips wilt gebruiken, dan kun je een complete strip 5m bestellen samen met een adapter splitter zodat je beide Led strips kunt voeden vanuit één voeding (de voeding zit al in de complete set). Het enige wat je dan nog nodig hebt, is een extra DC connector om de tweede strip aan de splitter te zetten.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 11340 reviews.