Medewerker in de spotlight: William Freijters (oprichter)

Van zolderkamer naar internationale organisatie

 

Vandaag spreken we met William Freijters, de oprichter en directeur van Led Wereld. Vanaf de start in 2016 is hij de drijvende kracht achter het succes van het bedrijf. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar professioneel opererende organisatie die de vleugels ook in het buitenland heeft uitgeslagen.

Bij de notaris voor het oprichten van de B.V.

“Het begon allemaal op mijn zolderkamertje, waar ik een aantal lampen ging verkopen via Marktplaats. Al snel merkte ik dat mijn kennis van led-TL lampen zo werd gewaardeerd door meerdere klanten, dat ze bleven terugkomen,” aldus William. De technologische ontwikkeling van Led verlichting is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Ook zien we dat de markt  van Led verlichting is veranderd. Als je dan als startende ondernemer steeds ervoor zorgt dat je meer kennis hebt dan je klanten, dan wordt je snel gezien als de expert.

Het goede en eerlijke advies en de klantgerichte helpdesk heeft vanaf de start centraal gestaan en is tot de dag van vandaag één van de belangrijkste pijlers van Led Wereld.

“In 2017 heb ik het bedrijf officieel opgericht onder de naam ‘Led-tl-wereld’, waar de focus lag op het leveren van led tl-buizen.” Deze tl-buizen werden opgeslagen in de schuur tussen de fietsen. De ontvangen bestellingen werden verwerkt en afgeleverd bij de balie van PostNL in de supermarkt tegenover ons huis. Verder heb ik tot en met 2018 naast het runnen van mijn eigen bedrijf ook nog een studie econometric and operational research gedaan op de Rijksuniversiteit in Rotterdam. Daarvan heb ik de bachelor afgerond en heb mij daarna volledig op Led Wereld geconcentreerd.

Ontwikkelingen

In 2018 is de naam van het bedrijf gewijzigd in Led Wereld. Deze wijziging  verdubbelde het aantal klanten in een jaar tijd. Het jaar 2019 stond vooral in het teken om de volgende stap te zetten naar een verdere professionalisering.

“Doordat we online heel goed zichtbaar zijn op de zoekmachines zoals Google, zijn de klanten uit allerlei verschillende hoeken bij ons terecht gekomen. Denk aan particuliere klanten, klanten die al werkzaam zijn in de bouw en meer. Door klanten in kaart brengen, zorgt dat ervoor dat wij weten met welke klanten wij te maken hebben. Zodat we in staat zijn om de juiste informatie te kunnen verstrekken aan de juiste relaties.”

Het jaar 2020 werd vooral gewerkt dat de communicatie met alle relaties op een hoger en professioneler niveau kwam. De afdeling van de klantenservice is enorm uitgebreid en speciaal voor bouwbedrijven en installatiebedrijven zijn hulpmiddelen ontwikkeld. Zo hebben wij overzichtelijke prijslijsten, een catalogus met een overzicht van het complete productaanbod, een demo-box voor inbouwspots en natuurlijk veel persoonlijk contact.

Vandaag kijkt de hele wereld terug op een buitengewoon spannend jaar. Juist in deze enerverende tijd is Led Wereld uitgegroeid tot één van de marktleiders op gebied van Led verlichting.

De toekomst

Het jaar dat we tegemoet gaan belooft nog interessanter te worden. Er wordt een Duitse afdeling van Led Wereld gestart.
Ook zijn er spannende nieuwbouwplannen waar de eerste voorbereidingen in de afgelopen maanden al hebben plaatsgevonden.
William vertelt hier enthousiast over: “We groeien echt uit ons jasje. De locatie in Koekange is in 2020 al te klein gebleken en hebben de verkoopafdeling inmiddels verhuisd naar Kampen. In de zomer van 2021 hopen we met het hele bedrijf te verhuizen naar ons nieuwe pand in Wezep. Op het industrieterrein H2O zullen in de loop van komend voorjaar de contouren zichtbaar worden van een prachtig nieuw pand, zodat we klaar zijn voor de volgende grote stap.”

Wij zullen u uiteraard op de hoogte houden van deze mooie ontwikkeling.

William zegt tot slot: “Al met al kunnen we terugkijken op het afgelopen jaar waar onze klanten het vertrouwen in Led Wereld hebben uitgedrukt in een gemiddelde score van een 9.0. Ik wil het hele team van Led Wereld bij deze bedanken voor de unieke prestatie die zij gezamenlijk hebben neergezet.”

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 11340 reviews.