Overstappen op LED-tl-verlichting

TL buis vervangen door Led

TL buis vervangen door LED-tl-buizen

Er is een enorme groei binnen de LED-tl-verlichting. Steeds meer bedrijven overwegen om hun oude TL buizen te vervangen door LED. Doordat de LED-lampen grote technische verbeteringen ondergaat, wordt het steeds interessanter om TL buis vervangen door LED-verlichting. Benieuwd of het ook voor u interessant is om over te stappen? lees dan verder!

Waarom over stappen op LED

Het kan lijken als een grote stap om over te stappen op LED. Dit is het ook zeker, de aanschafprijs is hoger dan normale TL en bovendien moeten de TL buizen vervangen worden. Dit laatste is vooral een uitdaging voor bedrijfshallen met hoge plafonds. Daarnaast is LED nog relatief nieuw, veel bedrijven gebruiken nog geen LED-verlichting en zijn dus sceptisch over de kwaliteit.
Door de interessante specificaties van onze LED-lampen kunnen wij u op alle gebieden u van zorgen ontzien!

Terugverdientijd TL LED-verlichting

Het overstappen naar LED-tl-lampen kunt u zien als een investering wat zich later terugverdient. Dit komt namelijk doordat LED-lampen minder energie verbruiken dan conventionele TL buizen. Neem bijvoorbeeld de 150 cm versie, deze lengte wordt het meest gebruikt in grotere bedrijfshallen. Hieronder kunt u in een voorbeeld zien hoe lang het duurt voordat de LED-tl-lampen zichzelf terugverdient.

energieprijs per kwh                              € 0,22

Verbruik LED-tl-buis 150 cm             23 W

verbruik TL buis 150 cm                       52 W

verschil in verbruik                                  29 W

Aantal uur per dag ingeschakeld     8 uur

In bovenstaand voorbeeld bespaart u al € 18,63 per jaar per buis van 150 cm! Mocht u de TL verlichting nog langer gebruiken dan 8 uur per dag, dan loop de besparing alleen maar op. Bovendien is het verbruik van het voorschakelapparaat(vsa) hierbij nog niet meegerekend. Het vsa verbruikt ook nog zo’n 8 Watt als de oude TL buis gebruikt wordt, maar zodra de nieuwe LED-tl-lamp geplaatst wordt, dan verbruikt het vsa (bijna) geen energie meer.

De aanschafprijs van een LED-tl-buis van 150 cm is € 12,99 (inclusief btw). Door de besparing van €18,63 per jaar heeft u de LED-tl-buis dus al binnen een jaar terugverdiend.

Terugverdientijd bij TL buis vervangen door LED voor bedrijven

Bij grote bedrijven ligt de energieprijs een stuk lager, dit kan wel zo laag zijn als € 0,10 per kwh. Het volgende voorbeeld is voor grotere bedrijven:

energieprijs per kwh                              € 0,10

Verbruik LED-tl-buis 150 cm             23 W

verbruik TL buis 150 cm                       52 W

verschil in verbruik                                  29 W

Aantal uur per dag ingeschakeld     10 uur

In dit voorbeeld bespaart u wel € 10,59 per jaar per buis als u uw TL buizen vervangt door LED-verlichting. Dit betekent dus dat ook in het geval van de lagere energieprijs dat de LED-lamp zichzelf al binnen een jaar terugverdient!

U moet de overstap naar LED-buizen zien als een investering die gegarandeerd zichzelf terugverdient. In het begin lijkt de aanschafprijs hoog, maar uiteindelijk is het een project waarop u verdient!

Bent u nog niet helemaal overgehaald om over te stappen naar Led? Wij hebben voor u alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. 

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Dimbare lampen
8,99 incl. BTW
57,99 - 62,99 incl. BTW
15,99 incl. BTW
59,99 - 64,99 incl. BTW

TL buizen vervangen door LED

Bent u van plan om op LED over te stappen zodra er een aantal TL buizen kapot zijn? Wij raden u aan om alles in één keer te vervangen door LED-tl-verlichting. Als u wacht op het kapot gaan van uw TL buizen, dan gaat er tijd verloren voor het besparen van energie en bovendien is het vervangen een stuk eenvoudiger als u alles in één keer vervangt.

Het vervangen van conventionele TL verlichting is niet moeilijk. De LED-balken hebben namelijk exact dezelfde grootte van de oude TL buizen. Daardoor is het tegenwoordig alleen nog een kwestie van de oude TL balken en starters verwijderen en de nieuwe LED-tl-buizen kunnen in de armaturen gedraaid worden en u bent klaar! Er hoeven ook geen nieuwe starters geplaatst worden, de LED-balken werken namelijk zonder starter. Meestal hoeft er geen enkele aanpassing in het TL armatuur plaats te vinden zodat de klus zeer snel geklaard is. Alleen in het geval van elektronische vsa(armaturen zonder starters) zal er een kleine aanpassing in het armatuur nodig zijn om de LED-tl-buizen goed te laten werken. Lees hier ook hoe u uw oude TL buizen kunt vervangen door LED-tl-verlichting.

De LED-buizen zijn verkrijgbaar in zowel warm wit(830), neutraal wit (840) en koud wit (865,daglicht). Dit betekent dat uw TL lampen vervangen kunnen worden door LED-buizen met precies dezelfde kleur. Ook is de kleurenechtheid van de LED-buizen van Led Wereld hoog(CRI >80) waardoor alle kleuren ook realistisch weergegeven wordt.

TL armaturen vervangen door LED

TL armaturen worden vaak gebruikt in systeemplafonds. De TL armaturen kunnen vervangen worden door LED-panelen. Deze LED-panelen hebben vele voordelen, zoals de grote besparing van minimaal 60% en het strakke design van de LED-panelen. De LED-panelen passen precies in het systeemplafond. De TL armaturen van 4 TL buizen van 60 cm wordt vervangen door het LED-paneel 60×60 en TL armaturen met 2 TL buizen van 120 cm wordt vervangen door het LED-paneel 30×120. Ook de LED-panelen zijn verkrijgbaar in de kleuren warm wit, neutraal wit en koud wit.

Ook flikkeren de lampen niet, wat met oude TL armaturen nog wel eens het geval is. Een LED-tl-armatuur zal een aangenamer licht verspreiden waarin het fijner is om te werken. Het zal dus niet alleen een besparing zijn maar ook een verbetering van de lichtkwaliteit.

Populariteit LED-tl-verlichting

ontwikkeling Led TL verlichting
Enorme groei in zoekopdrachten naar LED TL

Zoals u kunt zien in de grafiek, is de vraag naar LED-tl-buizen zeer gestegen in de afgelopen jaren. Steeds meer bedrijven stappen over op LED, de LED-lampen blijken veel te besparen en de kwaliteit wordt inmiddels ook bewezen.

Heeft u nog geen LED-buizen maar denkt u er wel over na om over te stappen op LED TL? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u van informatie en advies voorzien.

Zou u graag een offerte willen ontvangen voor uw project? Vul dan hier het formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk met een scherpe prijs en advies op maat voorzien.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Overstappen op LED-tl-verlichting

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste,
   Standaard zijn onze Led TL buizen niet dimbaar. Mocht u interesse hebben in een grotere partij dimbare Led TL buizen, dan kunt u gerust contact met ons opnemen.
   Vriendelijke groet,
   William – Led-tl-wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 11340 reviews.