×

RGB(WW) LED-strip installeren

Het installeren van een RGB, RGBW of een RGBWW LED-strip lijkt niet zo eenvoudig. Doordat er veel verschillende soorten accessoires verkrijgbaar zijn, kunt u het overzicht verliezen. In deze handleiding leggen we uit hoe u de RGB(WW) LED-strip kunt installeren en wat u precies nodig heeft.

Wat heb ik nodig?

Bij een RGB(WW) LED-strip heeft u in ieder geval de volgende onderdelen nodig:

 • Voeding/adapter
 • Controller + afstandsbediening
 • verloopkabeltje

Als u een complete set koopt, weet u zeker dat u de juiste accessoires heeft voor uw RGB LED-strip, RGBW LED-strip of RGBWW LED-strip. U hoeft dan niet meer verder te zoeken welke onderdelen u nodig heeft, dat hebben wij al gedaan!

Wilt u meer weten over de verschillende onderdelen? Lees dan hier meer over welke onderdelen u zeker nodig heeft voor uw LED-strip.

Hoe sluit ik de RGB(WW) LED-strip aan

Als u een complete LED-strip set koopt, dan is het installeren eenvoudig. U kunt het volgende stappenplan volgen:

 1. De LED-strip dient aan de controller, ook wel ontvanger genoemd, bevestigd worden. Bij de infrarood ontvanger kunt u de connector direct aan de ontvanger koppelen. Zorg ervoor dat de pijltjes op de connector aan dezelfde kant zitten.
 2. Bij de Milight controller dient u eerst de draden van het verloopkabeltje in de ontvanger te schroeven. Hierna kunt u de verloopkabel koppelen met de RGB(WW) LED-strip.
 3. Plug de ronde aansluiting van de 24V voeding in de controller.
 4. Plug de stroomkabel met stekker in de voeding.
 5. Stop de stekker in een stopcontact en de LED-strip werkt.
 6. Nu kunt u de RGB(WW) LED-strip met de afstandsbediening aansturen.

LED-strips langer dan 5m installeren

LED-strips worden standaard in lengtes van 5m geleverd. Ook is het mogelijk om langere LED-strips te gebruiken. Aan de multicolor LED-strips zitten gesoldeerde aansluitingen zodat er naadloos 2 LED-strips aan elkaar verbonden kunnen worden zodat u een 10m LED-strip creëert.

                                                   

Mocht u langer dan 10m willen, dan raden wij aan om een versterker te gebruiken. Het signaal wordt namelijk minder sterk bij langere lengtes en daarom raden wij aan elke 10m een versterker te plaatsen zodat het verschil in lichtopbrengst niet teveel wordt. Deze versterker moet ook gevoed worden door een voedingsadapter.

De LED-strip kan met een verloopkabeltje verbonden worden met de versterker.

Als u een complete set LED-strip RGB(WW) van 15m of 20m bij ons bestelt, dan zullen wij de versterker en extra voedingsadapter meeleveren. 

LED-strip installatiemogelijkheden

Nu werkt de LED-strip en kunt u de RGB strip van kleur laten veranderen, dimmen en automatische programma’s af laten spelen. Op het gebied van de installatie zijn de LED-strips zeer veelzijdig. Zo kunt u de LED-strips knippen zodat ze precies op maat zijn voor uw toepassing. Bovendien kunnen de LED-strips gekoppeld en verlengd worden.

Advies nodig?

Heeft u vragen over de LED-strips of heeft u advies nodig hoe u de LED-strip moet installeren? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “RGB(WW) LED-strip installeren

 1. Peter Visser zegt:

  Goedenavond,

  Ik wil in mijn nieuwe badkamer 2 ledstrips monteren. 1 in een koor in het plafond van de douche en 1 onder de bedrand. Is het mogelijk om 2 afzonderlijke leestips met een kabeltje te verbinden (kabel zal wel 5m zijn) en dan aan te sluiten op 1 bediening en 1 voeding? Of heb ik dan 2 losse sets nodig.

  Alvast bedankt voor uw antwoord.

  Peter Vissers

  • Hedy zegt:

   Beste Peter,

   U kunt de twee verschillende Led strips op één adapter aansluiten. U zou dit kunnen combineren met een lang koppelsnoer, of een splitter voor achter de adapter. Let wel op dat de adapter voldoende vermogen heeft voor de verschillende afmetingen van de Led strips. Bij onze voedingsadapters wordt aangegeven hoeveel meter aan Led strips de adapter aan kan.

   Vriendelijke groet,
   Klantenservice Led Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9319 reviews.