×

Wat is dim-to-warm Led verlichting?

“Dim-to-warm” verlichting zien we steeds vaker voorkomen bij diverse Led producten die beschikbaar zijn. Hierbij heeft het dimmen van de lamp een dubbele functie:                           

  1. Aan de ene kant wordt het dimmen bereikt door het verminderen van de lichtsterkte. Dat is de gebruikelijke manier van dimmen.
  2. Daarnaast verandert bij het dimmen ook de kleurtemperatuur van het licht, waarbij het licht steeds ‘warmer-wit’ wordt.

Oorsprong dim-to-warm

Aanvankelijk bleven Led lampen dezelfde lichtkleur bij het dimmen. Hierdoor werd het niet per se gezelliger in de ruimte wanneer er gedimd werd. Door het toepassen van nieuwe technologieën is het dim-to-warm mogelijk geworden. Hierdoor wordt het effect van halogeenspots nagebootst, deze werden namelijk ook warmer van kleur bij het dimmen. Dim-to-warm wordt ook wel ‘dimtone’ genoemd.

Altijd de juiste sfeer met dim-to-warm verlichting! Spots die veranderen van lichtkleur door de lamp te dimmen. 

Altijd de juiste sfeer met dim-to-warm verlichting! Spots die veranderen van lichtkleur door de lamp te dimmen. 

Dim-to-warm

Functie dim-to-warm Led verlichting

Met dim-to-warm lampen kunt u de verlichting precies zo instellen dat het past bij het moment van de dag en bent u in staat om de juiste sfeer te creëren met dezelfde lichtbron.


Wanneer een dim-to-warm lamp maximaal fel schijnt, is de kleurtemperatuur 3000 Kelvin. Dit is warm-witte verlichting. Als de lamp wordt gedimd, dan verandert de kleurtemperatuur van de LED lichtbron geleidelijk naar 2000 Kelvin, waardoor extra warm-wit licht ontstaat.

Vind hier ons assortiment aan dim-to-warm inbouwspots. Door de mooi lichtkleur, lange levensduur en beperkte inbouwdiepte zijn dit één van ons meest gebruikte spots.

Verlichting met een kleurtemperatuur van 3000 Kelvin is ideaal als werkverlichting zoals voor in de keuken. Extra warm-wit licht van 2000 Kelvin geeft een meer sfeervol effect, zoals de kleur van een kaars.

De LED verlichting met een dim-to-warm functie zorgt voor een grote flexibiliteit, zodat u op elk moment van de dag de verlichting kunt inregelen die past bij de activiteit die u doet en de sfeer die u in de ruimte wilt hebben. Daarom wordt dit type verlichting veel toegepast in woningen en horecagelegenheden.

Het dimmen gaat geheel traploos, wat een mooi effect heeft. De dimbare Led inbouwspots kunnen gedimd worden met een fase afsnijdende Led dimmer. Meer informatie hoe een dimmer geïnstalleerd moet worden kunt u hier lezen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9319 reviews.