×

Wat is retrofit?

GU10 MR16

Wat is retrofit LED?

Een veel gebruikte term binnen de verlichtingsmarkt is retrofit. Vaak kom je het tegen bij LED-producten, maar wat betekent het eigenlijk?

Één op één vervangen

Retrofit heeft met de fitting van de lamp te maken. Retrofit staat namelijk voor het hergebruiken van de fitting die bij de oude halogeen lampen of TL buizen gebruikt worden. Dit betekent meestal dat er een LED-vervanger is voor uw lamp die uw lamp één op één kan vervangen. U hoeft ook geen aanpassingen te doen aan de lamp of in het armatuur. Het is slechts een kwestie van de oude lamp eruit, en de nieuwe LED-lamp of LED-TL buis er in.

Er zijn verschillende retrofit LED-lampen zoals halogeenspot vervangers of TL buizen vervangers.

Heeft u bijvoorbeeld halogeenspots met GU10 fitting(bajonet), dan zijn er LED-spots GU10 die uw spots één op één kunnen vervangen zonder dat u zelf iets hoeft aan te passen. De LED-spots zijn namelijk zo ontworpen dat ze precies dezelfde afmetingen hebben als halogeenspots, zodat de LED-spots altijd in het oude armatuur en fitting passen.

Of heeft u spots met MR16(2 pinnetjes) fitting? Dan kunt u ook uw halogeenspots vervangen door  LED-spots MR16, alleen moet de transformator die de 220V omzet naar 12V verwisseld worden door een LED-trafo.

Wilt u de armatuur van uw halogeenlampje behouden, maar het halogeenlampje zelf vervangen door Led? Bekijk het assortiment van onze Led lampen met verschillende fittingen.

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Dimbare lampen
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

4 reacties op “Wat is retrofit?

  1. Gerrie borgers zegt:

    Goeden dag
    Allereerst mijn complimenten voor de duidelijke uitleg op uw site.
    Ik had een vraag omtrent led tl van het merk lightzone Powered nu Megos deze worden verkocht via de Aldi .
    Kompleet met starter erbij .
    Op de verpakking staat letterlijk geschreven
    Ledlamp uitsluitend geschikt voor het gebruik met magnetische voorschakelapparaat in combinatie met bijgeleverde starter.

    Houd dit nu ook in dat er led tl zijn die zo geconstrueerd zijn waar men beslist het voorschakelapparaat niet mag verwijderen ?

    • William - Led Wereld zegt:

      Beste Gerrie,
      Bedankt voor uw reactie.
      Ik ken niet de exacte specificaties van de lamp, maar ik verwacht dat de verkoper hiermee bedoelt dat die Led TL buizen alleen geschikt zijn voor elektromagnetische voorschakelapparaten en niet voor elektrische voorschakelapparaten.
      Bovendien is mijn verwachting ook dat het mogelijk is om rechtstreeks op 220V aan te sluiten zonder het voorschakelapparaat en starter nog te gebruiken.
      Zeker weten kan ik dit natuurlijk niet. Mocht u het zekere voor het onzekere willen nemen, dan zou u ook kunnen overwegen om de Led TL bij ons aan te schaffen. Ook onze Led TL buizen zijn inclusief Led starter en zijn geschikt voor zowel elektromagnetische voorschakelapparaten als rechtstreeks op 220V.
      Vriendelijke groet,
      William – Led Wereld

  2. Dick van Zwam zegt:

    Goede morgen William,
    Ik wil de halogeen lampjes in de kroonluchter in de serre vervangen voor led.
    Hier zitten de kleine spots in met een diameter van 25mm. het gaat hier over sfeer verlichting dus ik denk dat 3 Watt voldoende is. Graag wil ik ze dimbaar hebben, en de fitting is MR16.
    Indien mogelijk met een verlichtingshoek van +/- 120°.
    Ik geloof dat er 10 stuks in zitten

    • William - Led Wereld zegt:

      Beste Dick,
      De Led spots die wij op dit moment in ons assortiment hebben, zijn wat groter en hebben een diameter van 50 mm. Dit is namelijk het meest gebruikte formaat.
      Ik raad aan om even te googelen naar “mini Led spots” of “25 mm Led spots”.

      Succes bij de verdere zoektocht!

      Vriendelijke groeten,
      William – Led Wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *