Wat zijn LED-batten?

Led batten - wat zijn dat?

U heeft van de term “LED-batten” gehoord, maar weet niet precies wat LED-batten zijn? U zit helemaal goed hier, wij leggen het uit!

LED-batten zijn een vervanger voor de conventionele TL armaturen en buizen. De letterlijke vertaling van “batten” zijn “knuppels” of beter nog: “latten”. Een LED-lat dus eigenlijk. De beste vertaling voor een LED-bat komt echter het dichtst in de buurt van LED-armatuur. En deze LED-batten zijn er in heel veel verschillende uitvoeringen met verschillen in lengtes, breedtes of bijvoorbeeld kleurtemperaturen.

led bat

Diverse toepassingen van LED-batten

De verlichtingstoepassingen van LED-batten zijn heel breed. Een LED-bat van 30 cm of 60 cm wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt als verlichting voor onder een keukenkastje, maar LED-batten van 120 cm of 150 cm worden vaak gebruikt in schuren, loodsen, een stal of garage.

Led armatuur met tl buis in de werkplaats
LED-batten kunnen eenvoudig doorgekoppeld worden wat aanzienlijk tijd bespaard.
Werplaats met led armaturen
De besparing met LED-batten is meer dan 50% in vergelijking tot conventionele TL buizen.
Led Batten in kantoor
LED-batten zijn leverbaar in afmetingen van 30 – 150 cm en meerdere kleurtemperaturen.

Eenvoudig en snel verlichting monteren? Kies voor onze Linear armaturen welke u makkelijk kunt aansluiten met stekkers en koppelsnoeren.

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Dimbare lampen
18,99 incl. BTW
3,49 - 8,99 incl. BTW
28,99 incl. BTW
1,99 - 8,99 incl. BTW

Voordelen van LED-batten

Wanneer u voor een LED-bat kiest als vervanging van uw conventionele TL-verlichting zal dit niet alleen een enorme besparing oplevering op uw energierekening (tot wel 65%!), u kunt de LED-batten ook veel eenvoudiger aansluiten en doorkoppelen dan de standaard TL armaturen. Daarnaast zijn LED-batten van kunststof waarbij TL-buizen van glas zijn, wat natuurlijk breekbaarder is. LED-batten hebben geen starters meer nodig, kunnen goed tegen kou, en hebben een langere levensduur. In een eerder blog hebben we meer voordelen uitgelegd van LED-verlichting in vergelijking met conventionele TL verlichting.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

23 reacties op “Wat zijn LED-batten?

 1. josbalkers zegt:

  Beste,
  Zijn de LED buizen gebruikt in een TL LED Armatuur t8 120 cm koud wit, hetzelfde als de 120 cm LED TL buizen (koud wit) op deze website? Oftewel: kunnen nieuwe buizen 120 cm bestelt worden zodra de oude kapot zijn en kunnen deze dan in de armatuur gewisseld worden?
  MVG
  Jos Balkers

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Jos,
   De Led TL armaturen t8 zijn complete armaturen. Dat betekent dat u er geen aparte buis meer bij hoeft aan te schaffen.
   Als er een Led TL armatuur t8 defect raakt na verloop van tijd, dan kan deze eenvoudig vervangen worden door een nieuw Led TL armatuur t8.
   Het is namelijk een kwestie van het snoertje uit de lamp halen(net zo gemakkelijk als een stekker uit het stopcontact halen) en dan kan het armatuur uit de beugeltjes gehaald worden. Vervolgens kan het nieuwe Led TL armatuur weer in de beugeltjes geklikt worden en het snoertje kan terug en klaar is Kees!
   In de eerste 3 jaar heeft u ook garantie, dus mocht er in die tijd een lamp defect raken, dan krijgt u van ons direct een nieuw exemplaar.

   De lichtopbrengst van een Led TL buis 120 cm koud-wit is wel exact gelijk aan de lichtopbrengst van een Led TL armatuur t8 120 cm koud-wit.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 2. DBP zegt:

  De tl led kun je dus achter elkaar koppelen en heeft dus van twee kanten een opening.Dus als ik het begrijp passen de kabeltjes tussen de led lampen?

  • voorraadbeheerder zegt:

   Klopt helemaal Danny – van twee kanten een opening, zodat ze met elkaar te koppelen zijn d.m.v. koppelstukjes (gratis meegeleverd bij de T8-armaturen) of koppelsnoeren.

   Vr gr

   Matthijs

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Gerrit,
   De Led TL armaturen(ook wel Led batten genoemd) zijn symmetrisch en het maakt dus niet uit aan welke kant de armatuur aan het lichtnet gesloten wordt.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 3. Marc Galle zegt:

  Beste, ik heb 10 pro T8 led battens 150cm bij jullie gekocht, maar bij installatie in ons kunsthuis blijkt meer dan de helft ervan ook in uitgeschakelde toestand nog lichtjes op te lichten (eentje flikkert zelfs; het is steeds de eerste lamp van een serie van twee in lijn geschakelde lampen die brandt en/of bromt) en een drietal maken dus ook nog een irritant bromgeluid (kunnen wij helemaal niet hebben, want vaak klassieke concerten in de ruimte). Ik heb de battens aan een eenvoudige luchterklem aangesloten via de bijgeleverde kabeltjes en de bedieningsschakelaars zijn eenpolig (fasedraad onderbroken, nulleider altijd onder stroom). Scheelt er wat aan de lampen of ligt het aan mijn manier van aansluiten ? War kan ik hieraan doen (het kunsthuis is een oud herenhuis en de mogelijkheid om tweepolig te schakelen is beperkt).

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Marc,
   Bij Led kan lekstroom nogal eens voorkomen. Dit heeft als resultaat dat de lamp in uitgeschakelde stand wel nog een beetje licht geeft. Vaak komt dit doordat er nog een beetje stroom staat op de nul, en vervolgens de fase van de lamp aangesloten is op de nul. Meestal is het probleem dan ook opgelost door de stekker om te draaien of als u geen stekker heeft, de twee draden(fase en nul) om te draaien. Hierdoor komt de fase van de lamp direct op de fase van het lichtnet en hetzelfde geldt voor de nul.

   Ik hoop dat dit het probleem oplost, zo niet, neem dan graag contact met ons op via [email protected].

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Jan,
   Wij verkopen zeker waterdichte armaturen IP65. Het handige aan deze armaturen is dat ze aan beide kanten een gat en wartel hebben waardoor de bekabeling door de armaturen heen kan lopen. Bovendien zijn de buizen uitwisselbaar. Er bestaan ook waterdichte armaturen met geïntegreerde Led chips, maar deze is meestal niet uitwisselbaar. Mocht de verlichting dan defect raken, dan dient het gehele armatuur vervangen te worden. Bij onze waterdichte armaturen hoeven alleen de Led TL buizen vervangen te worden.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 4. Pieter zegt:

  Dag,
  Ik zie dat ze nog steeds een vermogen vragen van 40 Watt. Waar zit de besparing?
  Ter vergelijking ik heb nu een conventioneel Tl armatuur van 36 Watt. 10% erbij voor de vsa e.d. zit ik ook op 40 Watt. Groet Pieter

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Pieter,
   De Led battens (Led TL armaturen t8) verbruiken 18 Watt. Als u die zou gebruiken voor een oude TL buis van 120 cm, dan bespaart u meer dan 50%.
   De oude TL buis verbruikt namelijk 36W met nog de VSA waar deze Led battens 120 cm 18 Watt verbruiken.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Martijn,
   Onze Led batten zijn standaard niet dimbaar.
   Wij merken dat er veel vraag is naar dimbare Led TL armaturen en daarom zijn we er wel mee bezig!
   Wij verwachten in januari dimbare Led battens binnen te krijgen. Als je hier graag alvast een prijs voor wilt, dan kun je ons mailen: [email protected]

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Otte,
   Het verschil tussen t5 en t8 zit in de volgende onderdelen:
   – de t8 is iets breder en hoger (h x b : 3,7 x 3,3 cm) dan de t5 Led TL armaturen (h x b : 3,4 x 2,4 cm)
   – bij het tegen elkaar aan zetten om een lichtlijn te creëren, zal bij t5 armaturen geen ruimte tussen het licht zijn waarbij dat bij t8 enkele cm’s zijn
   – Qua specificaties zijn de lampen verder gelijk
   – De t8 armaturen worden veruit het meeste toegepast. Wij hebben deze is meerdere kleuren waarbij de t5 alleen in koud-wit verkrijgbaar is

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 5. Ben schoemaker zegt:

  Ik had eerder 12 spots besteld , hiervan is bij een spot de driver stuk ( getest door een driver uit te wisselen )
  Gister heb ik weer drie lampen besteld en gemeld dat ik een kapotte driver heb en of er een nieuwe mee gestuurd kan worden . Vandaag zending ontvangen maar helaas geen driver terwijl het ook nog op de pakbon vermeld staat . Hierdoor kunnen wij het plafond in ons bedrijfspand dit weekend niet af maken . Graag reactie

 6. Ralf zegt:

  Hi ik heb n afzuigkap waarvan ik de gehele oude tlbalk vervang door n ledbat verlichting met 1 kant een aansluiting

  Uit de afzuigkap en aan de tl zaten aan twee kanten een blauwe en bruine draad ingestoken

  Deze draden hangen er nu uit. ik moet ze aansluiten op de led tl buis die op t fornuis ligt… er zit op de afzuigkap n lichtschakelaar die het licht bedient..

  Ik heb n kroon steentje aangesloten om de draden met de led tl buis te verbinden

  Wat moet ik nu doen om de led tl te kunnen laten werken?

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Ralf,
   De Led batten heeft alleen een fase en een nul draad nodig. Dus dan zou je genoeg hebben aan een bruin draad en een blauw draad.
   Je moet wel zeker weten dat er geen trafo nog tussen zit zodat het 230V is.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 7. Marchel zegt:

  Hoi, Wat is het verschil tussen een LED batten 40W 6000K 120cm en een LED paneel 40W 6000K 120x30cm? Ik heb nu in de garage 5 led panelen en ben er zeer tevreden over. Voor de berging twijfel ik tussen een led paneel en een led batten. De batten zijn goedkoper en eenvoudiger te monteren. wat is het verschil in licht?

  • William - Led Wereld zegt:

   Beste Marchel,

   Led batten van 40W verkopen we niet. Wat ik wel zie is dat er Led batten verkocht worden maar met een lage lumen per Watt verhouding.
   Dat betekent dat je relatief veel stroom nodig hebt om er veel licht van te krijgen.
   Verder zien de Led panelen er wat fraaier uit, ook al is dat natuurlijk ook een kwestie van smaak.

   Vriendelijke groeten,
   William – Led Wereld

 8. Huub zegt:

  Hallo,

  Ik heb een grote werkplaats die verlicht is met dubbele TL buis armaturen. Ik wil de werkplaats (12x8m)graag verlichten met LED verlichting. Omdat ik hier veel werk heb ik echt véél licht nodig. Wat raad u aan om de schuur mee te verlichten?

  • christinavthof zegt:

   Beste klant,

   Led Batten zijn buizen met een geïntegreerd armatuur. deze zijn zeer eenvoudig te koppelen door middel van de koppelsnoeren.
   In uw werkplaats zou u gebruik kunnen maken van deze led batten. Het hangt van de hoogte van de werkplaats af welke daarvoor het meest geschikt zijn.
   Voor veel lichtopbrengst kunt u gebruik maken van de Pro of de Ultra led batten.
   Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice.

   Met vriendelijke groeten,

   Christina – Led Wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 11340 reviews.