Welke kleur is daglicht TL?

daglicht tl

Daglicht TL

Veel toepassingen vragen om de daglicht TL kleur zoals bijvoorbeeld in magazijnen en kantoren. Deze kleur heeft namelijk meerdere voordelen zoals de hoge lichtopbrengst en de positieve beïnvloeding op personeel. Maar welke kleur moet ik hebben om het dichtst in de buurt te komen van de tl daglicht kleur en hoeveel Kelvin is daglicht?

Verwarring over daglicht tl kleur

hoeveel Kelvin daglicht is, daar verschilt men van mening over. Het is ook niet gemakkelijk te bepalen, de kleur van daglicht is natuurlijk heel anders bij zonsopkomst dan bij volle zon. De kleur bij volle zon, is gelijk aan de kleurcode tl 865(is gelijk aan 6500 Kelvin), ofwel de koud-witte kleur LED-tl-buizen bij Led Wereld. Deze kleur is puur wit, zonder dat hier een gelige tint in zit. Zodra de zon wat lager zit, neigt de kleur meer naar kleurcode tl 840(gelijk aan 4000 Kelvin), deze kleur wordt ook wel helder-wit of neutraal-wit genoemd. Nu is nog steeds de vraag welke kleur daglicht TL buizen u moet kiezen om het beste tot zijn recht te komen als daglicht TL.

daglicht TL lampen kantoor

Bij kantoorverlichting plafond zijn er twee kleuren die het meeste voorkomen, namelijk warm-wit(830) en neutraal-wit(840). De daadwerkelijke TL daglicht kleur(tl 865) wordt hier niet gebruikt omdat dit als te kille kleur wordt gezien. Voor kantoren raden wij de neutraal-witte LED-tl-buizen aan omdat deze het dichtst in de buurt komen van de daglicht TL buizen. De neutraal-witte kleur heeft namelijk een stimulerende werking op de concentratie van het personeel door de frisse en daglichte tl kleur. De warm-witte kleur daarentegen geeft het lichaam het idee om in ruststand te komen, dit werkt negatief op het resultaat van het personeel.

Je wilt natuurlijk de nieuwe Led lamp direct in de juiste lichtkleur bestellen. In deze blog vindt u meer informatie over de verschillende lichtkleuren en een aantal foto’s van voorbeelden.

Maak elke plek in huis gezellig met dimbare verlichting! Altijd de juiste hoeveelheid licht.

Dimbare lampen

TL buizen daglicht werkplaats

Bij magazijnverlichting en werkplaatsverlichting wordt de tl 865, ofwel daglichte TL buizen het meeste toegepast. Deze daglichte TL lampen komen namelijk overeen met de daglichte kleur bij heldere hemel. De kleur is niet te kil voor in werkplaatsen en het voordeel is dat de lichtopbrengst bij deze kleur het hoogst is. Bovendien is de vloer verlicht met daglichte tl kleur, waardoor het personeel het idee heeft buiten te werken. Deze kleur werkt dan ook het prettigst.

Daglicht TL lampen

Wij verkopen daglichte TL lampen voor kantoorverlichting plafond (neutraal-wit) en TL lampen koud-wit(tl daglicht) voor andere werkplekken zoals magazijnverlichting of werkplaatsverlichting. Weet u niet zeker welke kleur u moet kiezen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij kunnen u van advies op maat voorzien.  

9,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
11,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 10626 reviews.