Kantoorverlichting Led

Led paneel 60x60

Bent u toe aan nieuw licht in uw kantoor dan kan het lastig zijn de juiste soort te kiezen. Als kantoorverlichting raden wij onze Led panelen en Led downlights aan. Deze lampen hebben namelijk een goede verspreiding van licht.

De Led panelen hebben zelf een groter oppervlakte dan de downlights, hierdoor is er minder schaduw op de werkplek. Het is dus aan te raden om de Led panelen boven de bureau’s te gebruiken en de downlights vooral voor de gangpaden. Bovendien passen de Led panelen 60×60 precies in het plafond waardoor het installeren gemakkelijk is en bovendien ziet het er ook zeer strak uit.

Als u voor Led kiest in plaats van de oude vierkante TL armaturen dan zult u ook behoorlijk besparen in de kosten van de energie en het onderhoud. Er kan namelijk geen stof ontwikkelen bij de Led panelen omdat het een vlak oppervlak heeft. Daarnaast is de besparing van een 60×60 TL armatuur zo’n 60%. Een normaal TL armatuur met 4 x buis TL 60 cm of 2 x TL buis 120 cm verbruikt ongeveer 90 Watt waarbij onze Led panelen nog maar 36 Watt verbruiken.

Welke lichtkleur heb ik nodig?

Het is over het algemeen op een kantoor niet aan te raden om koud-wit licht te gebruiken. Dit komt doordat de kleur nogal kil overkomt. Over het algemeen gaat men voor een warm-witte of neutraal-witte lichtkleur. Uiteraard hangt het op kantoor af van persoonlijke smaak, de één werkt nou eenmaal beter als het wat gezellig is op kantoor.

Het is dus gebruikelijk om een lichtkleur te kiezen van 3000-4000 Kelvin. Mocht het om een groter kantoor gaan dan is het verstandig om te gaan voor de 4000 Kelvin (neutraal-wit). Met een neutraal-witte lichtkleur heeft bijna niemand moeite terwijl sommigen met een warm-witte lichtkleur een beetje versuffen of het niet aangenaam vinden om mee te werken.

Voor een vergaderruimte is het handig om te gaan voor een heldere lichtkleur. Dit bevordert dat iedereen zich op zijn gemak voelt tijdens besprekingen en bij de les blijft.(4000K)

Led downlight vergaderruimte
Led downlights neutraal-wit

Besparing door Led panelen en Downlights

Door het gebruik van Led panelen en Downlights kunt u een hoop kosten besparen. De Led oplossing is veel zuiniger dan de oude TL buizen of PL lampen. Hierdoor bespaart u dus met Led al gauw 60%, en dit is alleen op de energiekosten. U bespaart bovendien op de onderhoudskosten. De Led armaturen hoeven minder vaak vervangen te worden, omdat ze een hoger aantal branduren hebben. Onze Led panelen gaan namelijk wel 50.000 uur mee. Daarom is dit ideaal als Led kantoorverlichting.

Lage verblindingsgraad

Volgens de NEN-EN 12464-1:2011 normen is een verblindingsgraad van UGR <19 vereist. In ons assortiment kunt u ook Led panelen met deze lage waarde vinden. Deze Led panelen met UGR <19 zorgen ervoor dat ze minder reflecteren op de beeldschermen.

De aanschaf en installatie van de Led panelen komt in aanmerking voor de energie investeringsaftrek (EIA). Hierdoor kunt u extra besparen op de kosten indien de totale kosten minstens € 2.500 zijn exclusief BTW. Onze Led panelen komen hiervoor in aanmerking.

41,9946,99 incl. BTW
43,9948,99 incl. BTW
24,9929,99 incl. BTW
11,9917,99 incl. BTW

Welke lichtopbrengst is nodig voor mijn kantoor?

Als u bestaande verlichting gaat vervangen dan kunt u naar het aantal lumen van de oude lampen kijken. Er moet bij vierkante TL bakken wel gelet worden op de effectieve lichtopbrengst en niet naar de totale opbrengst van de 2 of 4 TL-buizen. In de TL-bakken zit meestal een rooster die de lichtbundel beperken (zodat ze niet verblinden), waardoor de lichtopbrengst een stuk minder is. Bovendien schijnen TL buizen ook naar boven wat slechts ten dele op de vloer terecht komt via de reflector.

Op kantoor is doorgaans 500 lux (=lichtopbrengst per m2) de norm. Om hieraan te voldoen heeft u 6 à 7 m2 per paneel bij een plafondhoogte van 2,80 meter. Heeft u bijvoorbeeld een kantoorruimte van 650 m2? Dan raden wij aan om 100 Led panelen te gebruiken.

Advies op maat voor uw kantoorverlichting Led

Onze deskundigen helpen u graag met het kiezen van de juiste verlichting voor uw kantoor. Op basis van uw wensen adviseren we vrijblijvend welke Led verlichting het beste is voor de toepassing. Bel hiervoor naar 085-0600936 of mail naar [email protected] en we helpen u graag met advies op maat.