Kantoorverlichting Led

Led paneel 60x60

In kantoren is goede verlichting van essentieel belang om het welzijn van het personeel te bevorderen en vermoeidheid te voorkomen. De juiste keuze van lichtkleur, de soort verlichting en het aantal lampen draagt bij aan het algemene welzijn van het personeel. Wij vertellen u graag welke voordelen het gebruiken van Led verlichting met zich meebrengt en waar u rekening mee moet houden.

Advies nodig? Neem contact op!

Uw voordelen bij het gebruik van Led verlichting

Led verlichting is een waardevolle investering, omdat het energiebesparend, duurzaam en milieuvriendelijk is. Hieronder leggen we u graag uit welke voordelen dit met zich meebrengt:

 • Bij het gebruik van Led verlichting bespaart tot wel 70% op uw energieverbruik ten opzichte van conventionele lichtbronnen.
 • Het vergroot de zichtbaarheid. Met het gebruik van led verlichting heeft u minder snel last van schaduwen of knipperende lampen;
 • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;
 • Het toepassen van Led Verlichting is een duurzame investering, Led lampen hebben een levensduur van wel 50.000 branduren;
 • Bij het gebruik van Led verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;

Welke soort Led verlichting

In kantoorpanden wordt er vaak gebruikt van een systeemplafond met bijbehorende TL armaturen. Hierin zijn er 2 maten het meest gebruikt: 60×60 cm en 30×120 cm. In 60×60 armaturen bevinden zich 4 TL buizen van 60 cm en bij 30×120 armaturen betreft het 2 TL buizen van 120 cm. 

Bij het vervangen van deze armaturen zijn er twee opties:

 1. Vervang alleen de TL buizen door Led TL buizen. Deze manier is goedkoper in aanschaf maar vergt doorgaans meer tijd omdat de armaturen vaak herbedraad dienen te worden. Lees hier meer over hoe dit in zijn werk gaat: hoe TL vervangen door Led.
 2. De gehele TL armaturen vervangen door Led panelen. Het vervangen is eenvoudig en gaat snel, de panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en passen precies in het bestaande systeemplafond. De aanschafprijs van Led panelen is wel hoger dan dat van Led buizen. Het voordeel van de Led panelen is dat ze verkrijgbaar zijn in flikkervrije versie wat ten goede komt van de concentratie van het personeel. Bovendien oogt het gebruik van Led panelen fraai.

In beide gevallen is de besparing hoog, namelijk tot wel 60%. De uiteindelijke besparing op de energierekening is bij beide methodes praktisch aan elkaar gelijk.

Led verlichting op de gang

Op de gangen wordt er meestal gebruik gemaakt van Led downlights. Deze ronde Led panelen zijn iets kleiner en geven dus iets minder licht. De benodigde lichtopbrengst in de gang is veel lager dan in het kantoor zelf waardoor Led downlights de perfecte oplossing zijn. Deze downlights zien er ook fraai uit en passen naadloos in het systeemplafond.

Lage verblindingsgraad

Volgens de NEN-EN 12464-1:2011 normen is een verblindingsgraad van UGR <19 vereist. In ons assortiment kunt u ook Led panelen met deze lage waarde vinden. Deze Led panelen met UGR <19 zorgen ervoor dat ze minder reflecteren op de beeldschermen. Wij raden altijd aan om op kantoor Led panelen met een lage verblindingsgraad te gebruiken. Indien u alleen de TL buizen vervangt door Led, dan kunt u de bestaande armaturen gebruiken. Deze hebben reeds een lage verblindingsgraad en dit verandert niet wanneer u overstapt op Led.

Bekijk ons assortiment kantoorverlichting

Welke lichtkleur heb ik nodig?

In kantoren is verlichting die daglicht benaderd gewenst. Bij daglicht is de kans op vermoeidheid namelijk het kleinst en de productiviteit het hoogst. Een warme kleur (3000K) kan vermoeidheid stimuleren en raden wij om die reden niet aan. Toch wordt er af en toe gekozen voor warm-wit omdat de andere kleurtinten als te kil worden gezien. Wij raden aan om niet warm-wit, maar neutraal-wit of koud-wit te gebruiken. De meest gebruikte kleur voor in kantoorpanden is neutraal-wit (4000K). Deze kleur is helder wit en benaderd het daglicht behoorlijk goed, bovendien is neutraal-wit niet te kil.

De koud-witte kleurtemperatuur (6500K) is een minder gebruikte kleur in kantoorpanden omdat deze kleur puur wit zonder gelige tint is en kan dus behoorlijk kil overkomen. Niettemin wordt deze kleur wel eens gebruikt omdat deze kleur het daglicht het best benadert. Wilt u meer lezen over lichtkleuren? Lees hier meer over op onze blog: Welke kleur moet ik kiezen?

 • Wissen
 • Wissen
 • Wissen
 • Wissen

Welke lichtopbrengst is nodig voor mijn kantoor?

Als u bestaande verlichting gaat vervangen dan kunt u doorgaans het hetzelfde aantal armaturen gebruiken als in de huidige situatie. De Led panelen en buizen zijn erop gemaakt om een gelijkwaardige lichtopbrengst te geven.

Bent u op zoek naar nieuwe verlichting voor in uw kantoorruimte of bent u niet tevreden met de huidige lichtopbrengst? De norm is om 500 lux (lichtopbrengst per m2) op de vloer te krijgen. Dit wordt gerealiseerd door één Led paneel 60×60 of 30×120 per 6-7 m2 te gebruiken. We gaan hier van een standaardhoogte van 2,80m uit.

Advies op maat voor uw led kantoorverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van led verlichting in uw kantoor? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0600936 of per mail [email protected]. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze led kantoorverlichting.

Advies nodig? Neem contact op!