Led stalverlichting

U bent op zoek naar stalverlichting maar weet nog niet welke soort verlichting het beste voor uw vee is. Verlichting in stallen heeft vaak een groot aantal branduren per dag. Led verlichting leent zich uitstekend voor het verlichten van stallen door de lange levensduur en grote besparing ten opzichte van traditionele verlichting. 

Welke Led verlichting

Voor het verlichten van stallen raden wij twee soorten Led armaturen aan om te gebruiken. Heeft u een stal met een relatief laag plafond tot ongeveer 5 meter, dan raden wij aan om waterdichte armaturen in combinatie met led TL buizen te gebruiken. Deze armaturen zijn gemakkelijk door te koppelen doordat de bedrading door de armaturen kan lopen. Door een groter aantal lichtbronnen te gebruiken met een niet al te hoge lichtopbrengst, wordt het licht goed verdeeld, ook bij een laag plafond. Door gebruik te maken van waterdichte armaturen Led kunt u een besparing realiseren tot wel 65% ten opzichte van normale TL verlichting. Bovendien is de verwachte levensduur 50.000 uur welke maar liefst 5 keer zo lang is als TL buizen.

In stallen met een plafond hoger dan 5 meter raden wij aan om gebruik van Led highbay lampen. Deze lampen hebben een brede lichtbundel van 120 graden waardoor het licht goed verdeeld wordt bij een hoger plafond. Er zullen geen schaduwvlekken op de grond zichtbaar zijn. Het is minder verstandig om deze lampen te gebruiken bij een lager plafond omdat het dan onder de lamp zeer fel is en op andere plekken zal er dan matige lichtopbrengst zijn. Door het gebruik van Philips Led chips en een hoogwaardige driver in elke Highbay lamp, kunnen wij u maar liefst 7 jaar garantie aanbieden. Daarnaast is de efficiëntie van onze Highbay’s wel 175 lumen per Watt waar de meeste aanbieders 100-130 lumen per Watt aan kunnen bieden.

Ten opzichte van HID/HQL gasontladingslampen kan een besparing tot wel 60% worden gerealiseerd. Bovendien is de levensduur van 50.000 uur langer dan gaslampen. De lichtopbrengst gaat namelijk veel minder snel achteruit waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden. 

29,9949,99 incl. BTW
174,99 incl. BTW
224,99 incl. BTW
174,99 incl. BTW
21,9929,99 incl. BTW

Waterdichte Led verlichting

Omdat het in stallen vaak stoffig is, is soms nodig om de Led armaturen af te spuiten zodat de lichtopbrengst niet minder zal worden. Een vereiste is dat de Led armaturen stof- en waterdicht zijn. De waterdichte armaturen kunnen goed afgespoten worden omdat deze IP65 zijn. Zo kunt u de armaturen weer volledig stofvrij maken. De ronde Led highbay lampen zijn zelfs dompelwaterdicht IP67 waardoor deze ook uitstekend gebruikt kunnen worden in uw stal.

Welke kleur stalverlichting

Led verlichting is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn: warm-wit (3000K), neutraal-wit (4000K) en koud-wit (6000K). Voor stallen al deze drie kleuren gebruikt worden. Warm-wit is een sfeervolle kleur en wordt niet vaak gebruikt voor in stallen. Ook is de lichtopbrengst iets lager ten opzichte van de andere twee kleuren.

Neutraal-wit is helder, fris licht en wordt regelmatig gebruikt. Deze kleur is niet puur wit, maar er zit nog een gelige tint in. Mocht u een heldere kleur hebben maar niet te kil, dan raden wij aan om neutraal-wit te kiezen. Deze kleur staat gelijk aan de kleurcode 840, ook wel cool-white genoemd.

Ten slotte hebben we koud-wit. Deze kleur staat gelijk aan daglicht en de kleurcode 865. Deze kleur is prettig werklicht en heeft de maximale lichtopbrengst. Doordat de kleur puur wit is, kan het soms kil overkomen, maar niettemin een zeer geschikte kleur voor in uw stal. Zie ook de afbeelding hierboven, deze stal is verlicht met waterdichte armaturen inclusief koud-witte Led TL buizen.

Het gebruik van waterdichte armaturen of Led highbay lampen komt in aanmerking voor de energie investeringsaftrek (EIA). Wilt u meer weten over de EIA of graag advies ontvangen voor uw stal? Neem dan contact met ons op!