TL buis vervangen door Led

Led verlichting magazijn

In een magazijn komt over het algemeen weinig daglicht en er worden lange dagen gemaakt. Door over te stappen op Led kunt u veel energie en onderhoudskosten besparen. Maar welke Led lamp kunt u het beste in een magazijn gebruiken? In magazijnen is het aan te raden om gebruik te maken van Led TL verlichting of Led highbay lampen.

Led TL verlichting wordt het meest gebruikt in magazijnen met een plafond tot 6-8 meter hoog. Indien er reeds gebruik wordt gemaakt van TL buizen, is de investering die het snelst terugverdient: Led TL buizen. Door de oude TL buizen één op één te vervangen, kost de vervangingsoperatie relatief weinig en u bespaart tot wel 67%, Als u op dit moment nog geen verlichting heeft, raden wij u aan om gebruik te maken van Led TL armaturen. Hier heeft u de keuze tussen waterdichte armaturen (voor vochtige ruimtes), montagebalken of Led TL armaturen t8. Deze laatste zijn zeer eenvoudig te installeren en bovendien door te koppelen tot wel 15 stuks met behulp van koppelsnoeren!

Voor magazijnen en opslagruimtes met een (zeer) hoog plafond vanaf 6 meter raden wij aan om Led highbay lampen te gebruiken. Deze gaan namelijk zeer efficiënt om met de energie en generen wel 175 lumen per Watt! Mede door de Philips Led chips kunnen wij u een garantie geven van maar liefst 7 jaar!

Voor de gangpaden in het magazijn dient er verlichting gebruikt te worden met een smalle lichtbundel. Zo komt het licht daadwerkelijk op de vloer in plaats van dat bovenin de stellingen verlicht wordt. Onze Led highbay linear heeft een smalle lichtbundel van 60 graden en is zeer geschikt voor het verlichting van gangpaden.

Welke lichtkleur heb ik nodig?

Omdat er in een magazijn gewerkt wordt is het niet handig om een warm witte lichtkleur te hebben. Dit zal na een tijdje vermoeiend worden voor de ogen. U heeft dus de keuze tussen neutraal-wit en koud-wit. Omdat er normaliter niet veel daglicht binnen komt, is het aan te raden om de lichtkleur die het meeste op daglicht lijkt, te gebruiken. De meest gepaste kleur hiervoor is koud-wit(6000K). Deze kleur is niet sfeervol maar wel goed werklicht en dus ook de meest gebruikte kleur in magazijns.

Mocht u deze kleur toch te kil vinden, dan kunt u overwegen om voor de kleur neutraal-wit (4000K) te gaan. Op het gebied van lichtopbrengst verschillen deze twee kleuren amper van elkaar. Echter doordat koud-wit wat witter is, komt deze over als de kleur met de hoogste lichtopbrengst.

Heeft u al TL buizen? Kijk dan op de buis welke kleurcode daar op staat. Staat er 840 of 940 op uw TL buizen? Kies dan neutraal-wit, dit is namelijk exact dezelfde kleur. Staat er 865 of 965 op uw TL buizen? Kies dan koud-wit. Ook dit is dezelfde kleur als de oude TL buis. Mocht u een andere kleurcode op uw TL buizen hebben staan, neem dan contact met ons op.

Led TL buis 150 cm
Led TL buis 150 cm Pro koud-wit

Welke lichtopbrengst in een magazijn?

Voor een magazijn waar u al gewone TL verlichting heeft hangen, is het van belang dat u de juiste Led TL buis kiest. Als u voor onze Pro versie Led TL buis kiest, dan heeft de nieuwe Led buis minstens de lichtopbrengst gelijk aan de oude TL buis. Mocht u een zeer hoog plafond hebben, wat niet ongewoon is voor magazijnen, dan doet u er goed aan om eerst één gangpad te testen. Doordat het aantal lumen niet één op één te vergelijken is met TL buizen, kan niet eenduidig verteld worden of de lichtopbrengst afdoende is. Dit hangt bijvoorbeeld ook sterk af van de kwaliteit van de reflectorkappen.

Maar hoeveel licht hebt u nodig als u nog geen verlichting in uw magazijn hebt, of nog een magazijn moet bouwen? Dit is niet eenvoudig te zeggen, het hangt af van de hoogte van het magazijn, het aantal gangpaden, de kleur van het magazijn etc. Hierin kunnen wij u ondersteunen door middel van lichtplannen.

Mocht het plafond hoger zijn dan 3m dan volstaan onze normale Led TL armaturen meestal niet meer, u doet er dan verstandig aan om voor onze Pro versie te kiezen. Deze heeft namelijk een 25% hogere lichtopbrengst.
Heeft u een grotere hal die verlicht moet worden? Neemt dan contact met ons op zodat wij u van advies kunnen voorzien.

Koppelbare armaturen

Elk magazijn bestaat uit meerdere gangpaden. Omdat de lampen in een bepaald gangpad slechts één gangpad kunnen verlichten, wordt er praktisch altijd gebruik gemaakt van een lange rij (Led) TL armaturen. Om die reden is het voor de armaturen zeer praktisch dat ze direct koppelbaar zijn indien er nieuwe Led verlichting geplaatst wordt. Onze Led TL armaturen t8 zijn hiervoor uitermate geschikt. Deze zijn namelijk in combinatie met onze koppelsnoeren zeer eenvoudig door te koppelen. Vooral voor niet al te hoge plafonds raden wij deze armaturen zeker aan!

Ook zijn dubbele waterdicht armaturen mogelijk voor maximale lichtopbrengst. Denk bijvoorbeeld aan onze waterdichte armaturen, deze hebben aan beide zijden gaten met wartels zodat de bekabeling door de armaturen heen kan lopen. Zo is het installeren een stuk gemakkelijker en ziet het er bovendien strak uit.

Led highbay

Voor grote ruimtes met een hoog plafond van minstens 6 meter hoogte zijn Led highbay lampen het meest geschikt. Door de brede lichtbundel van 120 graden zijn deze lampen in staat om grote ruimtes te verlichten zonder dat er schaduwwerking is. De Led highbay lampen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende wattages: 100 Watt, 150 Watt en 200 Watt. Zo heeft u voor elke hoogte van het plafond geschikte Led verlichting.

De highbay lampen kunnen eenvoudig gemonteerd worden aan het plafond of opgehangen worden aan ketting/staaldraad door middel van de stevige ring.

199,99 incl. BTW
224,99 incl. BTW
89,99 incl. BTW
29,9949,99 incl. BTW
29,99 incl. BTW
19,99 incl. BTW