×
Lente Sale - Nu tot 12% korting Bekijk de actie ›

Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

RGB LED-strip

RGB LED-strips kunnen gebruikt worden voor vele doeleinden. Voor iedere ruimte zijn deze LED-strips in staat om met een passende kleur te verlichten. Met behulp van een afstandsbediening of een wand-touchpanel kunt u eenvoudig de kleur veranderen in alle RGB-kleuren, de LED-strip dimmen en de multicolor strip in- en uitschakelen. Voor vochtige ruimten en buiten kunt u het beste kiezen voor waterdichte RGB LED-strips, met een IP-waarde van IP65.

13,99 - 56,99 incl. BTW
19,99 - 67,99 incl. BTW
24,99 - 78,99 incl. BTW
29,99 - 88,99 incl. BTW
34,99 - 98,99 incl. BTW
76,99 - 114,99 incl. BTW
82,99 - 121,99 incl. BTW
89,99 - 129,99 incl. BTW
98,99 - 139,99 incl. BTW
106,99 - 148,99 incl. BTW
174,99 - 221,99 incl. BTW
199,99 - 251,99 incl. BTW
59,99 incl. BTW
35,99 incl. BTW

RGB LED-strips

De RGB LED-strips van Led Wereld zijn van hoge kwaliteit en gemakkelijk te bedienen. Door de verwachte levensduur van 50.000 uur en maar liefst 3 jaar garantie bent u zeker van hoogwaardige LED-strip verlichting. De RGB LED-strips zijn op verschillende manieren te bedienen, namelijk met een afstandsbediening, een touchpanel en zelfs met een app op uw eigen telefoon! Zo kunt u het licht gemakkelijk van kleur laten veranderen of de LED-strip dimmen.

Dimbare RGB LED-strip

Door middel van de ontvanger met afstandsbediening kan de LED-strip eenvoudig gedimd worden. Zo kunt u de RGB LED-strip in elke gewenste lichtsterkte zetten tussen de 0% en de 100%. De ontvanger zal de laatste stand van de strip ook onthouden, waardoor deze bij het inschakelen weer de laatst gebruikte dimstand en kleur kiest.

Complete set of losse RGB-strip

De RGB LED-strips moeten worden aangesloten op een voeding en een ontvanger. Als u een complete RGB LED-strip set bestelt, dan krijgt u deze voeding en ontvanger er automatisch bij. Er zijn meerdere aanstuur-opties voor de RGB-strips, bij het aanschaffen van de set kunt u zelf kiezen welke afstandsbediening u wilt. Kiest u voor een losse RGB LED-strip, bijvoorbeeld omdat u zelf uw pakket wilt samenstellen, let dan goed op de wattage van de totale lengte van de strip zodat u de juiste voeding kiest. De RGB LED-strip heeft een wattage van 14,4W per meter. Bij een gekoppelde LED-strip van langer dan 10 meter is een versterker nodig, zodat de lichtsterkte tot het einde van de RGB LED-strip gelijk blijft.

LED-strip aansluiten

Als u de LED-strip wilt inkorten dan kunt u deze eenvoudig afknippen ter hoogte van het schaar-icoon op de RGB-strip. Ook is het mogelijk om meerdere LED-strips te koppelen zodat u een lange LED-strip creëert. Met behulp van de koppelstukken of connectoren kunt u eenvoudig de RGB-strips met elkaar verbinden.

De RGB LED-strips van Led Wereld werken op 24V, en door middel van de voedingsadapter kunnen deze aangesloten worden op uw stroomnet. Bij een complete set worden alle benodigde onderdelen meegestuurd, maar mocht u zelf uw pakket willen samenstellen is het handig te weten wat er allemaal nodig is, en hoe de verschillende onderdelen op elkaar aansluiten.

  • RGB aansluitstuk: Dit aansluitstuk verbind een geknipte LED-strip met een ontvanger van Milight. De ene kant bestaat uit losse draden die in de ontvanger worden vastgeschroefd, en aan de andere kant heeft het aansluitstuk een soldeervrij koppelstuk, waar de RGB LED-strip eenvoudig ingeschoven kan worden.
  • RGB LED-strip connector snoer: Deze connector verbind een LED-strip met een ontvanger van Milight. Dit koppelstuk is voorzien van een 4 pin connector aansluiting, dezelfde aansluiting als een ongeknipte LED-strip. Door middel van een connector kan de RGB-strip aangesloten worden op dit connector snoer. Deze connector zit al standaard aan de LED-strip, maar kan hier ook afgehaald worden mocht dit nodig zijn.
  • Koppelstukken: Voor de RGB LED-strip hebben we verschillende koppelstukken om geknipte onderdelen met elkaar te verbinden. U kunt kiezen voor koppelstukken met een hoek, T-stuk, kruising of gewoon rechte verbinding, of met een stuk kabel ertussen in de lengtes 15 cm, 50 cm, 100 cm en 200 cm. Ook hebben we voor de rechte en hoekverbinding een extra smal koppelstuk, die ook in de profielen geplaatst kan worden.
  • RGB LED-strip snoer met koppelstuk: Dit koppelstuk verbind een geknipte LED-strip met een RGB connector. De connector kan dan aangesloten worden op bijvoorbeeld een IR-ontvanger of versterker.

Deze koppelstukken en snoeren zijn ook terug te vinden bij de RGB accessoires. Hier zit u ook nog andere verlengkabels en de verschillende afstandsbedieningen. Mocht u hulp nodig hebben om de juiste producten bij elkaar te zoeken, neem dan gerust contact met ons op!

RGB-kleuren

Deze LED-strips zijn in staat om alle RGB-kleuren te creëren. Zo heeft u voor elke ruimte de juiste kleur verlichting. Ook kunnen de multicolor LED-strips uitstekend gedimd worden zodat er precies zoveel licht verspreid wordt als u graag wenst. Deze RGB LED-strips kunnen ook in lange lengtes gebruikt worden zonder dat er kleurverschil ontstaat door de lage SDCM-waarde van 3. De RGB LED-strips zijn minder goed in het produceren van de wit-tinten. Wilt u naast RGB ook de warm-witte kleur gebruiken? Kijk dan bij onze RGBW LED-strips. Als u naast RGB alle wit-tinten; warm-wit, neutraal-wit en koud-wit, wilt gebruiken, dan kunt u gebruik maken van onze meest veelzijdige LED-strip: RGBWW LED-strip.

Lichtopbrengst RGB LED-strips

De RGB LED-strips van Led Wereld maken gebruik van hoogwaardige 5050 Led chips. Dit zijn 3-in-1 Led chips waarvan de Leds zowel rood, groen als blauw kunnen zijn. De kleuren kunnen daardoor goed gemengd worden en elke RGB kleur produceren. Per meter heeft de RGB-strip 60 Leds met elk een lichtsterkte van ongeveer 2400 mcd als alle LEDs in gebruik zijn. De lichtsterkte zegt niet direct iets over de daadwerkelijke lichtopbrengst, maar geeft wel een indicatie. Met een reflector of lens kan licht namelijk gebundeld worden, waardoor een hogere lichtopbrengst mogelijk is met dezelfde lichtsterkte. Een kaars heeft ongeveer een lichtsterkte van 1000 mcd (1 candela), en elke individuele Led op de LED-strip heeft dus een lichtsterkte van 2,5e kaars. Met 60 Leds per meter op de RGB LED-strip komt dit tot een gemiddelde lichtopbrengst van 450 lumen per meter. Wilt u meer weten over de precieze lichtopbrengst van uw RGB-strip? Neem dan contact met ons op!

LED-strip profielen

Om de multicolor Led plakstrip mooi weg te werken, kunt u gebruik maken van een aluminium profiel. Hierdoor komt de Led-strip niet direct in het zicht en bovendien wordt het licht mooi egaal verdeeld door de melkachtige kap. Daarnaast zorgt het profiel ook voor een betere warmteafvoer en is de RGB LED-strip beter beschermd tegen stof en ander vuil, met een nog langere levensduur tot gevolg.

Heeft u vragen over de installatie of wilt u graag advies ontvangen? Neem dan direct contact met ons op en wij helpen u graag verder!

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9140 reviews.