Keukenverlichting

LED-badkamerverlichting

Verlichting is belangrijk in elke ruimte in het huis, en zeker in een ruimte waar gekookt wordt. Het is vervelend en zelfs gevaarlijk als er geen goed licht is in de keuken. Alleen een plafondlamp is niet toereikend, omdat u dan al snel in uw eigen schaduw gaat staan. Daarom is het belangrijk om de Led verlichting in de keuken goed te verspreiden over de ruimte, en vooral boven het werkblad goed licht te creëren. Om de juiste verlichting aan te schaffen onderscheiden we de keuken verlichting in drie categorieën; centrale verlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Centrale verlichting keuken

Onder centrale keukenverlichting verstaan we de algemene verlichting die de gehele ruimte verlichten. Denk daarbij aan plafondlampen zoals inbouwspots en downlights. Deze lampen kunnen verdeeld worden over het plafond van de keuken en daardoor een gelijke verspreiding van het licht creëren. Ook kan deze verlichting boven het kookeiland gecentreerd worden, om zo ook direct als functionele verlichting dienst te doen. Voor grotere keukens zouden ook (kleine) Led panelen geplaatst kunnen worden, of kies voor railverlichting.

Functionele verlichting keuken

Functionele verlichting zijn de lampen die specifiek een bepaald gedeelte in de keuken uitlichten. Denk daarbij aan opbouwspots of inbouwspots met een kleine inbouwdiepte voor boven de kookplaat of in een plank boven het kookeiland. Ook kan een klein TL-armatuur heel handig zijn om direct boven het werkblad of de gootsteen te plaatsen, zodat hier direct licht is en u nooit in uw eigen schaduw staat. Directe verlichting boven het kookeiland of keukenblad is daarom de juiste toevoeging aan u w algemene keukenverlichting!

Sfeerverlichting keuken

Daarnaast kunt u de keukenverlichting aanvullen met sfeerverlichting, die naast de functionaliteit de keuken ook een prettige ruimte maken om te zijn. U kunt er voor kiezen om een dimmer toe te voegen aan de centrale keuken verlichting, zodat u de verlichting ook omlaag kunt draaien als er geen behoefte is aan veel licht. Daarnaast kan het voor veel sfeer zorgen door ledstrips toe te voegen aan uw keukenverlichting. Led strips zijn geschikt als indirecte verlichting, die u ergens achter of boven kunt plaatsen. Als u bijvoorbeeld een RGBW strip langs uw keukenkast plaatst kunt u de keuken elke dag een andere kleur geven. Deze Led strip geeft zowel RGB kleuren als gezellig, warm-wit licht. Door de plakstrip is het bevestigen van de ledstrip langs de keukenkast of kookeiland een gemakkelijk uit te voeren toevoeging aan uw keukenverlichting!

Bekijk alle verlichting voor in de keuken

Weet u niet zeker welke verlichting u nodig heeft in de keuken, en u wilt graag advies ontvangen? Neem dan contact met ons op, we
helpen u graag!