TL buis vervangen door Led

Een energiezuinig magazijn met Led verlichting

In een magazijn komt over het algemeen weinig daglicht en worden lange dagen gemaakt. Het toepassen van goede verlichting op de juiste plaats vermindert vermoeidheid en verlaagt het foutenpercentage. Zo zijn etiketten beter zichtbaar en is de lichtopbrengst goed verdeeld. Door over te stappen op Led verlichting kunt u besparen op uw energierekening en bovendien is de Led magazijnverlichting minder vaak aan vervanging toe. Wij vertellen u graag welke voordelen Led verlichting precies met zich meebrengt en waar u verder rekening mee moet houden.

Advies nodig? Neem contact op!

Uw voordelen bij het gebruik van led verlichting

Led verlichting is een waardevolle investering, omdat het energiebesparend, duurzaam en milieuvriendelijk is. Hieronder leggen we u graag uit welke voordelen dit met zich meebrengt:

  • Het vergroot de zichtbaarheid. Met het gebruik van led verlichting heeft u minder snel last van schaduwen of knipperende lampen;
  • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;
  • Het toepassen van led Verlichting is een duurzame investering, led lampen hebben een levensduur van wel 50.000 branduren;
  • Door de wijdverspreide verlichting heeft u minder verlichtingssystemen nodig, wat uw CO2 voetafdruk drastisch vermindert;
  • Bij het gebruik van led verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;
  • Bij het gebruik van led verlichting bespaart u tot wel 75% op uw energieverbruik ten opzichte van conventionele lichtbronnen.

Magazijn lichtmanagement

In magazijnen komt het vaak voor dat verlichting onnodig ingeschakeld is. Door gebruik van bewegings- en daglichtsensoren is een maximale besparing mogelijk. Zo heeft u nooit meer licht op de werkvloer dan nodig. 

In gangpaden waar vaak niemand aan het werk is, valt een grote besparing te realiseren door de verlichting uit te schakelen op het moment dat niemand aanwezig is. Zodra er beweging gedetecteerd wordt, geeft de Led verlichting direct vol licht. Na verloopt van tijd zal het licht weer gedimd worden tot nul.

Zo kunnen onze Led highbay lampen voorzien worden van geïntegreerde sensoren voor maximale besparing. Voor grote oppervlakten kunnen Led highbay lampen met brede lichthoek gebruikt worden en voor gangpaden zijn Linear Led highbay’s het meest geschikt. Deze hebben namelijk een smalle lichtbundel en bovendien hebben deze een langwerpig design.

Interesse in een dynamisch lichtsysteem? Neem contact met ons op!

Welk soort Led verlichting?

Tegenwoordig wordt er in magazijnen vaak gebruik gemaakt van TL verlichting. In veel gevallen kunnen de TL buizen eenvoudig vervangen worden door Led TL buizen in de bestaande armaturen. Zo kunt u de oude armaturen blijven gebruiken. Deze optie is voordelig in aanschaf en bovendien kunt u hiermee een besparing tot wel 67% realiseren. 

Soms zijn armaturen in magazijnen al tientallen jaren en toe aan vervanging. Onze Led TL buizen kunnen ook worden toegepast in waterdichte armaturen (voor vochtige/stoffige ruimtes) of montagebalken.

Led TL verlichting wordt meestal gebruikt tot een hoog van 6-8 meter. Daarboven raden aan om Led highbay lampen te gebruiken. Deze lampen hebben een zeer hoge lichtopbrengst waardoor ze geschikt zijn voor hoge plafonds. Doordat deze Led lampen zeer efficiënt zijn (175 lm/W), is de besparing hoger ten opzichte van andere types Led verlichting. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van Philips Led chips en krijgt u 7 jaar garantie.

Voor de gangpaden in het magazijn dient er verlichting gebruikt te worden met een smalle lichtbundel. Zo komt het licht daadwerkelijk op de vloer in plaats van bovenin de stellingen. Onze Led highbay linear heeft een smalle lichtbundel van 60 graden en is zeer geschikt voor het verlichting van gangpaden.

Welke lichtkleur heb ik nodig?

Omdat er in een magazijn gewerkt wordt is het niet handig om een warm witte lichtkleur te hebben. Dit zal na een tijdje vermoeiend worden voor het personeel. U kunt het beste kiezen tussen neutraal-wit (840) en koud-wit (865).

In magazijnen is de meest gebruikte kleur neutraal-wit. Deze kleur staat gelijk aan de kleurcode 840 en is helder wit. Deze frisse kleur zorgt ervoor dat etiketten goed zichtbaar zijn en dat het personeel gemakkelijk het juiste artikel kan pakken. 

Mocht u graag een daglicht kleur willen hebben, dan kunt u overwegen om koud-wit te gebruiken. Deze kleur is puur wit zonder een gelige tint. Deze kleur is weinig sfeervol maar wordt gezien als goed werklicht. Veel mensen vinden deze kleur te kil en kiezen om deze reden dikwijls voor neutraal-wit.

Heeft u al TL buizen? Kijk dan op de buis welke kleurcode daarop staat. Staat er 840 of 940 op uw TL buizen? Kies dan neutraal-wit, dit is namelijk exact dezelfde kleur. Staat er 865 of 965 op uw TL buizen? Kies dan koud-wit. Ook dit is dezelfde kleur als de oude TL buis. Mocht u een andere kleurcode op uw TL buizen hebben staan, en deze kleur ook willen behouden, neem dan contact met ons op.

Led TL buis 150 cm
Led TL buis 150 cm Pro koud-wit

Welke lichtopbrengst in een magazijn?

Voor de benodigde lichtopbrengst is per soort ruimte een norm vastgesteld. Zo dienen bemande gangpaden minimaal 150 lux ( = lichtopbrengst per m2) te hebben. In een andere gedeelte, de expeditieruimte is een hogere minimale lichtopbrengst benodigd, namelijk 300 lux. Hier zullen mensen constant aanwezig zijn en bovendien moeten labels en producten goed zichtbaar zijn. Om deze reden dient de lichtopbrengst hoger te zijn in de expeditieruimte.

Om te bepalen welke verlichting het best toegepast kan worden en hoeveel lichtbronnen er nodig zijn, is een lichtplan nodig. Door middel van een lichtplan kan berekend worden hoeveel licht er daadwerkelijk op de grond terecht komt. Hier wordt rekening gehouden met onder andere de lichtopbrengst van een lichtbron en de lichtbundel (hoe breed schijnt de lamp). Ook de hoogte van het plafond speelt hierin een belangrijke rol. 

Wij kunnen voor u een lichtplan en bijbehorend advies uitbrengen. Zo weet u zeker dat u de juiste lichtopbrengst op de vloer heeft.

Advies op maat voor uw led magazijnverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van led TL lampen in uw magazijn? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0600936 of per mail [email protected]. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze led magazijnverlichting.

Advies nodig? Neem contact op!