Schuurverlichting

Een energiezuinige schuur met LED-verlichting

Schuurverlichting is van groot belang om goed te kunnen klussen of snel het juiste voorwerp te vinden. Ook is het belangrijk om de juiste lichtkleur, de lichtsterkte en het juiste aantal lampen te gebruiken. Led Wereld heeft veel ervaring om voor iedere schuur, van kleine schuren tot grote loodsen, de juiste verlichting te adviseren en aan te bieden. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van LED-verlichting en waar u rekening mee moet houden.

Advies nodig? Neem contact op!

Voordelen LED-verlichting

Het aanschaffen van LED-verlichting is een goede investering. De verlichting is duurzaam, milieuvriendelijk en energiebesparend. Hieronder kunt u de grootste voordelen van LED-verlichting zien:

  • Door over te stappen op LED-verlichting bespaart u tot wel 65% ten opzichte van TL verlichting;
  • LED-verlichting gaat lang mee, tot wel 50.000 branduren;
  • LED-lampen geven direct vol licht, u hoeft niet meer te wachten tijdens het “opstarten” van de verlichting;
  • Bij het gebruik van LED-verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;
  • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;

Welke soort LED-verlichting

In schuren met een plafond tot 5 meter hoog is LED-tl-verlichting de meest gebruikelijke manier van verlichten. De lichtopbrengst is namelijk goed en breed verdeeld. Bovendien komt er veel en helder licht van de LED-tl-buizen en LED-tl-armaturen.

Voor schuren met een zeer hoog plafond van meer dan 5 meter raden wij LED-highbays aan. Deze schuurlampen hebben een hoge lichtopbrengst en zijn goed in staat om grote ruimtes te verlichten met slechts een klein aantal lampen. Onze highbays zijn zeer duurzaam met een garantieperiode van wel 5 jaar! Er wordt gebruik gemaakt van Philips LED-chips welke een behoorlijk hoge lichtopbrengst kunnen genereren terwijl het verbruik laag blijft. Doordat deze hanglampen met een ketting bevestigd kunnen worden aan het plafond, kunnen ze aan veel verschillende plafonds bevestigd worden.

Kies de juiste kleurtemperatuur

De kleurtemperatuur wordt weergegeven in Kelvin (K). Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe kouder de lichtkleur. Voor schuren raden wij aan om neutraal-wit (4000K) of koud-wit (6500K) te gebruiken. Heeft u al tl-buizen en wilt u deze vervangen? Dan kun u ook kijken naar de kleurcode op de TL buizen. Neutraal-wit staat gelijk aan 840 en koud-wit aan 865. Wilt u meer weten welke kleur waarvoor wordt gebruikt, lees dan meer op onze blog: welke kleur moet ik kiezen?

Hoeveel lampen heb ik nodig?

In een schuur waar geklust wordt is het fijn om veel licht te hebben dat zich goed over de ruimte verspreid. Het kan namelijk behoorlijk lastig zijn als u zelf voor de schuurlamp staat waardoor uw schaduw over uw werk valt en u niet meer kunt zien waar u mee bezig bent. Het is dus van belang dat u sterke LED-tl-armaturen of waterdichte armaturen plaatst en deze goed over de ruimte verdeeld.

Onze Pro-lijn is speciaal voor situaties waar een hogere lichtopbrengst gewenst is. Heeft u bijvoorbeeld een hoog plafond(boven 3 meter) of doet u gedetailleerd werk? Dan raden wij u de Pro versie van onze LED-tl-armaturen en LED-tl-buizen aan. Deze hebben namelijk een 25% hogere lichtopbrengst dan de normale versie.

In schuren welke alleen als opslag fungeren is een hoge lichtopbrengst van minder belang. Hier kunt u een kleiner aantal schuurlampen gebruiken die minder licht generen.

Advies nodig? Neem contact op!

Complete LED-tl-armaturen

Onze LED-tl-armaturen T8 zijn makkelijk in de montage en hebben een hoge lichtopbrengst, daarom zijn ze uitermate geschikt voor LED-schuurverlichting. Door de hoge lichtopbrengst bij een laag wattage zijn de LED-tl-armaturen ook veel zuiniger dan oude tl-buizen. Daarnaast hoeft u de LEDs minder vaak te vervangen door het hoge aantal branduren. Ook is het zo dat de armaturen eenvoudig gekoppeld kunnen worden, direct tegen elkaar aan of met een kleine ruimte ertussen.

Led TL armatuur 120 cm
Led TL armatuur t8 120 cm koud-wit extra helder
Bekijk het volledige assortiment schuurverlichting

Verlichting van een vochtige schuur

Als u een behoorlijk vochtige schuur heeft dan is het handig om voor waterdichte armaturen te kiezen. De waterdichte armaturen zijn ook verkrijgbaar voor 2 LED-tl-buizen waardoor u een extra hoge lichtopbrengst heeft. Bovendien kunt u de waterdichte armaturen doorkoppelen omdat er aan beide zijden een gat geboord is. U ontvangt per armatuur 2 wartels (waterdichte kabeldoorvoeringen) zodat u de kabels waterdicht aan beide zijden aan kunt sluiten. Hierdoor kunt u de bekabeling door de armaturen heen leggen. Zo kunt u eenvoudig een groot aantal armaturen op rij plaatsen en ziet het er ook nog eens strak uit!

Bekijk het volledige assortiment waterdichte armaturen

Advies op maat voor uw LED-schuurverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van LED-tl-lampen in uw schuur? Neem contact met ons op via 085-0600936 of per mail. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze LED-schuurverlichting.