Slaapkamer lamp

LED-slaapkamerverlichting

Op de slaapkamer moet het meestal zo donker mogelijk zijn, voor een goede nachtrust. Maar ook daar is goede verlichting niet onbelangrijk! ‘s Avonds voor het slapengaan wilt u hier nog even lezen of tv-kijken, en ‘s ochtends heeft u goed licht nodig voor het uitkiezen van uw kleding. Daarbij kan het fijn zijn om dimbare verlichting te hebben in uw slaapkamer, zodat uw ‘s ochtends makkelijker kan wennen aan het licht, zonder dat deze gelijk vol aan gaat. Een slaapkamer lamp is een breed begrip, hierin kunnen zowel plafondlampen verstaan worden, wandlampen, kastverlichting of schemerlampen voor op het nachtkastje.

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Basisverlichting slaapkamer

Het kan handig zijn om enkele slaapkamerlampen als basisverlichting te gebruiken, en dit verder aan te vullen met schemerlampen of led strips als sfeerverlichting. Als basisverlichting kunt u kiezen voor inbouwspots. Deze kunnen in zeer sfeervolle lichtkleuren gekozen worden, en zijn ook dimbaar met de juiste dimmer. De beste lichtkleuren voor een slaapkamer zijn de warmere tinten:

  • 3000K – Warm-wit
  • 2700K – Extra warm-wit
  • 2200K – Flame-wit
  • Dim-to-warm – 2700K naar 1800K

Lees in ons blog meer over de verschillende lichtkleuren.

Sfeerverlichting slaapkamer

Naast de standaard slaapkamerlampen kunt u meerdere types verlichting toevoegen aan uw slaapkamer. Misschien heeft u een mooie schemerlamp op uw nachtkastje staan, waar nu nog een oude fitting in zit. Ook voor deze fittingen zijn er Led alternatieven, kijk daarvoor bij ons assortiment van Led lampen. Daarnaast is het steeds gebruikelijker om RGB verlichting op uw slaapkamer te hangen, zodat er meerdere stemmingen gemaakt kunnen worden. Hiervoor zijn onze Led strips uitermate geschikt. Deze zijn ook dimbaar!

Bekijk alle verlichting voor in de woonkamer

Overige verlichting slaapkamer

Naast een veelvoorkomend slaapkamerlamp zoals de plafondlamp, en de led strip in de slaapkamer, kunt u ook nog functionele verlichting toevoegen. Een direct leeslampje boven het bed, of plaats inbouwspots in de kast of boven de make-up tafel. Zo heeft u direct licht op de plaats waar u het meeste nodig heeft! In kasten is vaak wat minder plek, hiervoor heeft Led Wereld inbouwspots met een kleine inbouwdiepte ontwikkeld. Mocht u helemaal geen inbouwruimte hebben, kunt u ook nog kiezen voor onze opbouwspots. Hiervan loopt het snoer ook naar de zijkant weg, waardoor er helemaal geen ruimte boven de plank nodig is.

Twijfelt u over welke verlichting het beste past in uw situatie, of wilt u graag advies ontvangen?? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!