Led verlichting voor winkels

Energiezuinige winkel met Led verlichting

De juiste verlichting in een winkel is van cruciaal belang. Het koopgedrag van consumenten wordt namelijk positief beïnvloed bij correct gebruik van de verlichting. Goede verlichting kan producten aantrekkelijker maken en objecten uitlichten wat koopstimulerend werkt. De vele mogelijkheden en voordelen van Led verlichting maken dat dit de ideale verlichting is voor uw winkel. In dit artikel leest u welke soorten verlichting het meest gebruikt worden en geven wij advies over de lichtkleur, lichtsterkte en het aantal lampen dat benodigd is.

Uw voordelen bij het gebruik van led verlichting

Led verlichting is een waardevolle investering, omdat het energiebesparend, duurzaam en milieuvriendelijk is. Hieronder leggen we u graag uit welke voordelen dit met zich meebrengt:

  • Het vergroot de zichtbaarheid. Met het gebruik van led verlichting heeft u minder snel last van schaduwen of knipperende lampen;
  • Bij het gebruik van led verlichting bespaart u 70% op uw energieverbruik ten opzichte van conventionele lichtbronnen.;
  • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;
  • Het toepassen van led verlichting is een duurzame investering, Led lampen hebben een levensduur van wel 50.000 branduren;
  • Door de wijdverspreide verlichting heeft u minder verlichtingssystemen nodig, wat uw CO2 voetafdruk drastisch vermindert;
  • Bij het gebruik van led verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;

Welke soort Led verlichting past bij mijn winkel?

In winkels is het van groot belang dat de producten die verkocht worden, goed belicht worden. Om deze reden zijn Led railspots en Led banaanspots veel gebruikte lampen in de Retail. Doordat de lichtopbrengst hoog is, zijn producten goed zichtbaar wat de koop van consumenten stimuleert. Verder worden de producten natuurgetrouw weergegeven doordat de kleurenechtheid (CRI >90) hoog is. Door goed gebruik van deze soorten lampen, schijnen de lampen niet in de ogen van de consumenten en worden alleen de producten belicht.

Voor algemene verlichting in uw winkel zijn Led panelen en Led downlights een uitstekende oplossing. De hebben namelijk een egale lichtverdeling. De lampen zijn verkrijgbaar in zowel brede als smalle lichtbundels. Vooral als uw winkel een systeemplafond heeft, oogt dit zeer mooi. De Led panelen passen namelijk naadloos in het systeemplafond waardoor het geheel er net uit ziet.

Tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van Led strips. Deze Led strips kunnen namelijk voor veel toepassingen gebruikt worden. Zo kunnen de Led strips onder andere gebruikt worden onder legplanken, in koven of tegen de balie. Doordat de Led strips zeer compact zijn, kunnen ze op veel plekken toegepast worden. De Led strip profielen zorgen voor een mooie afwerking en prachtig, egaal licht.

Led railverlichting

Ook het gebruik van Led railverlichting komt steeds meer vor. Deze Led railspots kunnen door de rail verschoven en vastgeklikt worden. Hierdoor kunnen de railspots te allen tijde nog verplaatst worden. Ideaal als u met meerdere collecties werkt en op andere plekken uw artikelen wilt belichten. Daarnaast zijn de rails voorzien van 3 fases, dit betekent dat u de winkel kunt opdelen in 3 delen welke apart ingeschakeld kunnen worden. Bij elke railspot kunt u namelijk selecteren op welke fase de spot moet komen.

Heeft u op dit moment al een spanningsrail hangen met CDM-T spots? Deze gasontladingslampen kunnen ook prima vervangen worden door Led railspots. Zo bespaart u energie en hoeft u minder vaak de lampen te vervangen. De Led railspots passen in de allermeeste gevallen in de bestaande 3-fase rail.

De Led railspots van Led Wereld zijn scherp geprijsd tegen de hoogste kwaliteit. Op alle railverlichting krijgt u 5 jaar garantie. Bovendien komen de spots in aanmerkingen voor de energie investeringsaftrek (EIA) waardoor u extra kunt besparen. Door de hoge kleurenechtheid van CRI >90, geven de lampen een natuurgetrouwe kleur wat zeer belangrijk is voor onder andere modewinkels.

Bekijk het volledige assortiment Led railverlichting

Welke kleur Led verlichting

Bij Led Wereld bieden we Led verlichting voor winkels aan in drie tinten: koud-wit, neutraal-wit en warm-wit. In de allermeeste gevallen raden we koud witte verlichting af voor in een winkel, dit is namelijk een minder prettige kleur tijdens het winkelen en kan kil overkomen. De meeste winkels gebruiken de neutraal-witte (4.000K) of warm-witte (3.000K) Led verlichting.

Wat voor uw winkel de beste optie is, hangt af van wat u wilt uitstralen. Wilt u een wat gezellige en sfeervolle uitstraling in je winkel, (bijvoorbeeld in een meubelzaak, kledingwinkel of een winkel waarbij het persoonlijk contact groot is) dan is een warm-witte kleur de beste optie. Bij bijvoorbeeld supermarkten en elektronicawinkels past daarentegen de neutraal-witte kleur. Hier leest u meer over welke kleur u het best kunt kiezen.

Led TL armatuur t5
Een zeer originele toepassing van onze Led TL armaturen, uitgevoerd door Kop BV

De sterkte van de verlichting

Hoeveel licht een lamp uitstraalt wordt weergegeven in het aantal lumen. Een hoog aantal lumen betekent een hoge lichtopbrengst. Wat voor lichtsterkte u nodig heeft hangt weer af van de sfeer die je wilt bereiken en van de hoogte van het plafond. Wilt u uw oude halogeen verlichting vervangen, kijk dan niet naar het aantal Watt maar naar het aantal lumen dat de oude verlichting uitstraalde. Led verlichting heeft namelijk bij hetzelfde aantal Watt vaak een veel hogere lichtopbrengst. Daarom kunt u door te kiezen voor Led verlichting in uw winkel veel geld besparen.

Advies op maat voor uw led winkelverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van led verlichting in uw winkel? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0600936 of per mail. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze led winkelverlichting.