×

Toont alle 20 resultaten

LED-strip-profiel

Door gebruik te maken van LED-strip-profielen, krijgt u mooi egaal licht. De afzonderlijke LEDs op de LED-strips zijn niet meer zichtbaar door de melkachtige afdekkap. Daarnaast ziet het geheel er fraai uit waardoor de LED-strip-verlichting zeer geschikt is voor zichtlocaties zoals een winkel. Het aluminium profiel voert de warmte goed af wat ten goede komt aan de levensduur van de LED-strip.

8,99 incl. BTW
19,99 incl. BTW
9,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
19,99 incl. BTW
10,99 incl. BTW
14,99 incl. BTW
2,49 incl. BTW

LED-strip-profiel

LED-strip-profielen zijn aluminium profielen die uitermate geschikt zijn voor LED-strips. Er zijn veel voordelen voor het gebruik van LED-strip-profielen. Zo zijn de aluminium profielen voor als de LED-strips in het zicht geplaatst moeten worden. Het licht wordt mooi egaal door de matte cover en bovendien wordt de Led strip netjes weggewerkt. Een ander voordeel is dat de levensduur van de LED-strips verlengd wordt. Ons opbouw profiel is nu ook in het zwart beschikbaar, wat het een zeer geschikt product maakt voor ruimtes met een donker plafond, of andere locaties met een donkere uitstraling.

De LED-strip-profielen zijn geschikt voor alle LED-strips in ons assortiment. De breedste LED-strip is 12mm breed, en deze passen in alle profielen.

Soorten LED-strip-profielen

De LED-strip-profielen zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Zo kunt u bijvoorbeeld de opbouw-variant gebruiken in een vitrine, kast of als koofverlichting. Kiest u voor het hoge LED-profiel wordt het licht nog egaler verspreid. Verder kunt u uw LED-strip mooi in een rechte hoek verwerken met het LED-profiel hoek. Dit hoekprofiel heeft een 90° hoek waardoor deze in overgangen geplaatst kunnen worden tussen plafond en muur, of in de hoek van de kamer tussen muur en muur, of zelfs op de grond tussen de vloer en de muur. Doordat de bovenkant van het LED-strip-profiel hoek schuin is, schijnt het licht vanuit die hoek direct de kamer in. Het licht gaat dan niet verloren aan de muur zelf! Naast deze verschillende opties is het ook mogelijk om het LED-profiel mee te stukken in uw plafond of muur. Daarmee lijkt het alsof de LED-strip onderdeel is van de muur, terwijl deze wel gewoon los te vervangen blijft!

Langere levensduur LED-strips

Het aluminium LED-strip-profiel zorgt ervoor dat levensduur van de LED-strip verlengd wordt. Zodra de LED-strip ingeschakeld wordt, wordt deze automatisch warm. Het aluminium van het profiel zorgt voor een betere warmteafvoer waardoor de strip zelf minder warmte vasthoudt. Hierdoor gaat de LED-strip langer mee. Daarnaast wordt de LED-strip beschermt tegen stof en andere inslag van buitenaf, waardoor er minder snel beschadiging kan optreden.

Bevestigen LED-strip-profiel

Alle profielen worden geleverd inclusief beugeltjes en schroefjes. Per halve meter wordt er een beugel en schroef meegeleverd. Zo heeft u ook voldoende bevestigingsmateriaal wanneer u de LED-strip-profiel afkort en meerdere stukken gebruikt. Door middel van deze beugeltjes kan het profiel opgehangen worden aan het plafond, of bevestigd aan een ander platte ondergrond. De LED-strip kan eenvoudig in het aluminium LED-strip-profiel geplakt worden door middel van de plakstrip op de achterkant van de LED-strip.

Accessoires LED-strip-profielen

Naast het bevestigingsmateriaal kunt u hoek connectoren toevoegen aan uw LED-strip-profielen. Hiermee kunt u eenvoudig een hoek maken met uw profiel, waardoor de LED-strip ook hier optimaal beschermt blijft. Kijk goed welke hoek connector u nodig heeft, per soort LED-strip-profiel past een andere hoek connector. Voor de rechte verbindingen zijn geen verbindingsstukken; de LED-strip-profielen kunnen direct tegen elkaar geplaatst worden waardoor er nauwelijks tot geen overgang zichtbaar is.

Wanneer kiest u voor een LED-strip-profiel?

De LED-strip-profielen zijn te gebruiken voor veel doeleinden. Naast zichtlocaties zoals winkels, en donkere ruimtes zoals bioscopen, zijn de LED-strips ook goed thuis toe te passen. Dit geeft de LED-strips een mooier geheel en zorgt dat u zich niet gaat storen aan de afzonderlijke LED-punten. Ook buiten of in de schuur is een LED-strip-profiel een mooie oplossing, omdat de LED-strip zo beter beschermt is tegen inslag van buitenaf. De aluminium strip profielen kunnen namelijk prima tegen de weersomstandigheden! Wel is het hier van belang dat u alsnog een waterdichte LED-strip gebruikt.

Weet u niet zeker of u een LED-strip-profiel nodig heeft in uw situatie, of twijfelt u welke u het beste kunt kiezen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 9887 reviews.