×

Resultaat 1–24 van de 37 resultaten wordt getoond

RGBW LED-strip

RGBW LED-strips zijn een uitbreiding op de RGB LED-strips, naast de RGB kleuren kun je met deze strip ook warm-wit licht creëren. Dit betekent dat er niet gekozen hoeft te worden voor geel als er een gezellige sfeer nodig is, en kan de LED-strip ook als toevoeging aan uw normale LED-verlichting gebruikt worden. De RGBW LED-strips kunnen op elke gewenste oppervlakte geplakt worden, en met de verschillende koppelstukken kunnen de gekleurde LED-strips ook in bochten geplaatst worden.

22,99 - 68,99 incl. BTW
31,99 - 81,99 incl. BTW
39,99 - 97,99 incl. BTW
47,99 - 106,99 incl. BTW
54,99 - 119,99 incl. BTW
109,99 - 141,99 incl. BTW
128,99 - 160,99 incl. BTW
134,99 - 167,99 incl. BTW
146,99 - 180,99 incl. BTW
154,99 - 189,99 incl. BTW
244,99 - 284,99 incl. BTW
299,99 - 344,99 incl. BTW
59,99 incl. BTW
35,99 incl. BTW
0,35 incl. BTW

Toepassingen RGBW LED-strips

De LED-strip met RGBW kleuren kunnen in veel verschillende situaties toegepast worden. Doordat de RGB kleuren ook geïntegreerd zijn, is het mogelijk om uw ruimte elke gewenste kleur te geven. Dit draagt bij aan de sfeer die u in uw ruimte wil bereiken. Doordat de RGBW LED-strip ook warm-wit licht kan verspreiden, kan de LED-strip ook als gewoon licht gebruikt worden. Hierdoor is de RGBW LED-strip een zeer geschikte keuze in de woonkamer, slaapkamer of keuken. Als er geen behoefte is om warm-wit te gebruiken in uw toepassing, kunt u kiezen voor de RGB LED-strip.

De RGBW LED-strips kunnen op verschillende manier aangestuurd worden, met een afstandsbediening, een touch paneel aan de wand of zelfs een app op uw telefoon. Hiermee kunt u de LED-strips dimmen of de kleur kiezen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een waterdichte LED-strip, waardoor de RGBW LED-strip ook buiten te gebruiken is. Voor buiten, maar ook voor andere locaties, kan het handig zijn een LED-strip sensor toe te voegen aan uw RGBW LED-strip. De LED-strip zal dan aangaan wanneer er beweging gedetecteerd wordt, en zal geen onnodig stroom verbruiken.

Dimbare LED-strip RGBW

Door gebruik te maken van de verschillende mogelijkheden om de LED-strips op afstand te bedienen, heeft u ook de mogelijkheid om de RGBW LED-strip te dimmen. De RGBW LED-strip heeft per meter 60 hoogwaardige 4-in-1 LED-chips. Dit betekent dat alle RGB kleuren plus het warm-witte licht door dezelfde LED-chips geproduceerd worden. Hierdoor wordt het licht goed verspreid en heeft u een mooi egaal licht, ook in de lagere dimstanden. Het licht van de RGBW LED-strip kan volledig gedimd worden tot 0%. Daarnaast onthoudt de afstandsbediening de laatste dimstand, zodat de LED-strip op dezelfde sterkte weer zal inschakelen.

Complete set of losse LED-strip?

Led Wereld biedt zowel losse RGBW LED-strips als complete sets aan. Deze sets zijn naast de RGBW LED-strips al compleet met een voeding, aansluitkabels en afstandsbediening. De losse LED-strips kunt u gebruiken als u zelf de verschillende onderdelen bij elkaar zoekt, of uw huidige LED-strip wilt uitbreiden. Dit is zeker handig als uw situatie wat afwijkt van het 'normale'. U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over de verschillende hulpstukken, we denken graag met u mee!

Aansluiten RGBW LED-strip

De RGBW LED-strips zijn redelijk eenvoudig te installeren. Als u een complete set heeft gekozen, krijgt u de juiste voeding en aansluitstukken meegestuurd, waardoor de LED-strip via plug&play aangesloten kan worden. Als uw situatie wat anders is dan een recht stuk heeft u wat meer hulpstukken nodig. Bij alle producten staat beschreven hoe deze het beste gebruikt kan worden, en welke aansluiting het koppelstuk heeft. We kunnen ook altijd een aansluitschema of lichtplan voor u opstellen, zodat u zeker weet hoe de verschillende onderdelen op elkaar aangesloten kunnen worden.

U kunt de RGBW LED-strips op de gewenste lengte afknippen, de LED-stroken zijn elke 10 cm knipbaar. U kunt (geknipte) LED-strips eenvoudig aan elkaar koppelen met de verschillende koppelstukken. Zo kunt u de RGBW LED-strips ook verlengen tot de gewenste lengte! Hierbij is het wel van belang om elke 10 meter een versterker te plaatsen, zodat de lichtsterkte niet afneemt.

RGBW-kleuren

RGB, RGBW of RGBWW? Deze drie soorten LED-strips liggen dicht bij elkaar, dus het kan lastig zijn te bepalen welke strip het beste is voor uw situatie. Waar de RGB LED-strip alleen maar gekleurd licht kan verspreiden, heeft de RGBW de optie om ook warm-wit licht te verspreiden. Dit kan een fijne toevoeging zijn om zo ook de keuze te hebben om het licht wat neutraler te houden. Kiezen voor RGBWW zou dan ook logisch kunnen zijn, omdat er dan ook de keuze is voor neutraal-wit en koud-wit. Mocht het in de praktijk zo zijn dat u nooit die koude kleuren gebruikt, is het zeer aan te raden om voor RGBW strips te kiezen. Niet alleen is dit kostenbesparend, maar door de 4-in-1 chips wordt het licht mooier over de strips verdeeld. De RGBWW LED-strip heeft een chip voor de RGB kleuren, en daarnaast een chip voor de 3 wittinten. Daar zijn dus minder LEDs op dezelfde oppervlakte dan bij de RGBW LED-strip. Voor een strakke afwerking is de RGBW LED-strip een uitstekende keus!

LED-strip profielen voor RGBW LED-strips

Het is aan te raden gebruik te maken van LED-strip profielen. Hierdoor wordt het licht nog egaler verspreid, en zijn de afzonderlijke LED-chips niet los van elkaar zichtbaar. Verder bieden de profielen bescherming tegen stof en ander vuil, en zijn er nog meer voordelen.

Heeft u vragen over de RGBW LED-strip, of twijfelt u welke producten u het beste kunt nemen? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9311 reviews.