×

Heeft u vragen?

Bel 085 0600936
Winkelmand 0
  • Voor 17:00 besteld, morgen in huis

  • Altijd 2 tot 5 jaar garantie

  • Gratis verzending vanaf €100,-

  • Beoordeeld met een 9.4/10

Toont alle 11 resultaten

Smart Home

Op afstand de verlichting besturen door middel van een app, voice commando’s of een slimme afstandsbediening, het kan tegenwoordig allemaal! Met een Smart Home systeem is het mogelijk om alle verlichting, samen met andere elektrische apparaten in huis aan te sturen via één gelijke besturing. Zo kunt u vanaf uw bank ook alle verlichting regelen!


Zigbee Smart Home

Er zijn verschillende Smart Home systemen om uw verlichting op aan te sluiten. Elk Smart Home systeem maakt gebruikt van een bepaald protocol om de verbinding tussen de apparaten te maken, bijvoorbeeld WiFi, Bluetooth, Zigbee of Z-wave. Led Wereld maakt gebruik van Zigbee. Dit Smart Home systeem heeft in de meeste gevallen een 'brein' nodig, een switch die de koppeling maakt tussen de verschillende apparaten. De Hue bridge is een voorbeeld wat gebruikt kan worden om deze koppeling te maken voor Zigbee apparaten. U sluit uw slimme lampen, dimmers of drivers aan op deze bridge en kunt deze daarna vanuit uw gekozen app bedienen. Zigbee apparaten kunnen onder andere met de apps Phillips Hue, Homey Pro of Home Assistant aangestuurd worden. Daarnaast zijn Zigbee apparaten ook aan te sturen met spraakbesturing, zoals Amazon Alexa, Apple Siri of Google-Assistent.

Maak de overstap naar slimme verlichting

Heeft u al verlichting van Led Wereld in huis, en wilt u deze graag koppelen met een Smart Home Systeem? Dat is mogelijk! Met de [Zigbee LED-dimmer] kunt u elke dimbare LED-lamp slim maken. Door deze Zigbee dimmer zijn de dimbare LED-lampen te koppelen met Phillips Hue of andere apps die met Zigbee werken. U hoeft hiervoor dus geen dure nieuwe lampen aan te schaffen, maar kunt gewoon gebruik maken van onze eigen 'domme', dimbare inbouwspots! Mocht u ook uw gewone wandschakelaar willen blijven gebruiken, kunt u ook kiezen voor de [LED-dimmer module]. Door deze te koppelen aan uw huidige llampen kunt u een verbinding met uw gekozen Smart Home app!

Slimme lampen of slimme aansturing

Er zijn verschillende manieren om uw verlichting slim te maken. Een logische keus is om slimme lampen te gaan gebruiken. Het voordeel van slimme lampen is dat deze makkelijk te verbinden zijn met een app. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om verschillende kleuren in te stellen, zoals alle RGB kleuren en meerdere wittinten. Het nadeel van slimme lampen is dat het bedienen met een normale dimmer of schakelaar vaak niet meer mogelijk is. Ook is de aanschafprijs hiervan vaak hoog waardoor u meer geld kwijt bent, en meer blijft betalen als een lamp vervangen moet worden.

Het is ook mogelijk om “domme” lampen te gebruiken met een slimme schakelaar of slimme dimmer. Het voordeel hiervan is dat u iedere lamp die u geschikt vindt, kunt gebruiken. Daarnaast is het niet alleen mogelijk om via de app de lampen te bedienen, maar tegelijkertijd ook via een druk- of draaidimmer. De aanschafprijs ligt doorgaans lager dan bij lampen die van zichzelf slim zijn.

Smart Home - meer dan verlichting

Naast uw verlichting kunt u ook andere apparaten aansluiten op uw Zigbee systeem. Denk daarbij aan het regelen van de temperatuur, het openen en sluiten van gordijnen of jaloezieën, en uw beveiliging zoals rookmelders of camera's. Met een Smart Home systeem kunt u eenvoudig inregelen dat uw huis er bewoond uitziet, terwijl u niet thuis bent; of dat de verwarming aangaat vlak voordat u thuis komt, zodat u niet in een ijskoud huis aankomt. Meldingen van de rookmelder of camera's kunt u direct in de app ontvangen, en het is de allermakkelijkste manier om vanuit uw stoel de verlichting te dimmen! Ga nu voor gemak en kies voor Smart Home!

Wilt u de overstap maken naar Ledisons Smart Home, maar u weet niet precies wat u allemaal nodig heeft? Neem dan contact met ons op, we helpen u graag!

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9652 reviews.