×

SAMEN STERK - tot 10% korting* Bekijk actie ›

SAMEN STERK - tot 10% korting* Bekijk actie ›

Resultaat 1–24 van de 41 resultaten wordt getoond

LED-railverlichting

Een railsysteem met LED-railspots is een veel gebruikte binnenverlichting in winkels, showrooms en projectmatige doeleinden. Doordat de railspots verschoven kunnen worden in de rail, is railverlichting de ideale keuze voor locaties waar regelmatig geschoven wordt met de inrichting. Denk daarbij aan restaurants die de indeling van de tafels aanpassen, of een winkel die van collectie verandert. Met vaste verlichting moet er rekening gehouden worden met de lichtinval voor de plaatsing van alle producten of meubels, maar door gebruik te maken van een flexibel railsysteem kan er geheel naar eigen smaak ingericht worden. De railspots worden daar dan eenvoudig op aangepast en ingesteld.

163,99 - 237,99 incl. BTW
119,99 - 194,99 incl. BTW
124,99 - 159,99 incl. BTW
139,99 - 219,99 incl. BTW

Diverse toepassingen van LED-Railverlichting

  • Retail en winkels: Door de mogelijkheid om spots eenvoudig te verplaatsen biedt railverlichting de perfecte oplossing voor winkels. Pas de focus van uw verlichting aan om de nieuwste producten in de schijnwerpers te zetten of creëer de perfecte ambiance die uw verkoop bevordert.
  • Horeca: Creëer gezellige en warme ruimtes of juist een levendige baromgeving door de juiste keuze in lichtkleur en positionering van de railspots. De mogelijkheid om de verlichting aan te passen geeft u de flexibiliteit om voor elk moment de juiste sfeer te creëren.
  • Kantoren en werkplekken: Voor een productieve werkomgeving is goede verlichting essentieel. LED railverlichting met neutraal-wit licht kan de concentratie bevorderen en zorgt voor een aangename werkomgeving.
  • Woonkamer en keuken: Gebruik railverlichting om specifieke objecten of delen van een ruimte te accentueren, of zorg voor voldoende algemene verlichting door het tactisch plaatsen van de railspots. In keukens biedt dit systeem flexibele oplossingen om werkoppervlakte doeltreffend te verlichten.

Mogelijkheden railverlichting

De railspots van Led Wereld zijn beschikbaar in meerdere lichtkleuren en armatuur kleuren. Ook vindt u bij de spots keuzes tussen dim-technieken, lichtopbrengst en lichtbundels. U kunt uw railspots dus helemaal naar eigen smaak samenstellen. Mocht u hier hulp bij nodig hebben, kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten, ze kijken graag met uw specifieke situatie mee! Wilt u nog meer mogelijkheden qua lichtkleur? Kijk dan ook eens bij onze Lumina spot. Deze heeft de mogelijkheid om drie verschillende lichtkleuren te generen, 3000K (warm-wit), 4000K (neutraal-wit) en 5700K (koud-wit). Dit is ideaal als u uw ruimte voor verschillende toepassingen gebruikt, en daarbij verschillende sferen wilt creëren. De kleur kan ingesteld worden door een kleine schuif op de achterkant van de railspot.

Wat is het voordeel van een 3-fase spanningsrail?

Bij Led Wereld wordt er gebruik gemaakt van een 3 fase spanningsrail van het merk Powergear. Door de rails lopen 3 fases, waardoor de verlichting in 3 verschillende groepen geschakeld kan worden. Dit betekent dat u ervoor kunt kiezen een deel van de ruimte te dimmen, en een ander gedeelte op volle sterkte te laten branden. Ook kunt u een gedeelte helemaal uit laten, als dit gedeelte van uw ruimte niet gebruikt wordt. Zo kunt u stroom besparen! Daarnaast zijn de railspots van Led Wereld zeer efficiënt, met een hoge lichtopbrengst per watt. Daardoor komen ze in aanmerking voor de EIA en kunt u nog meer besparen.

Wat houdt een fase 1 railverlichting in?

Naast fase 3 railverlichting bestaat er ook railverlichting op 1 fase. Hierbij is het niet mogelijk om via verschillende groepen te schakelen, en wordt alle verlichting aan de rails tegelijkertijd bestuurd. Een voordeel hiervan is dat de rails wat compacter zijn, en daarom minder ver uitsteken. Voor zakelijke doeleinden wordt eigenlijk altijd 3 fase railverlichting gebruikt, waarbij fase 1 meer voor huishoudens gebruikt wordt. Ook hier kan het handig zijn om van fase 3 railverlichting gebruik te maken, zodat u ook binnenshuis tussen verschillende groepen kan schakelen. Bij Led Wereld vindt u alleen 3 fase railverlichting.

Installatie

Het installeren van railverlichting is heel eenvoudig. Er wordt bevestigingsmateriaal meegestuurd waarmee de rails aan elk plafond bevestigd kunnen worden. De LED-railspots kunnen heel eenvoudig in de spanningsrail geklikt worden. Vervolgens kunt u selecteren op welke fase de LED-railspot aangesloten moet worden. Nadat de LED-railspot in de rail is bevestigd, kan deze verschoven worden en ingesteld zoals u wenst. De railspot kunnen ook eenvoudig weer uit de rails gehaald worden. met de verschillende koppelstukken kunnen de spanningsrails gekoppeld worden. Ook zijn er T-stukken en hoekstukken beschikbaar voor de railverlichting. Let er hierbij op dat u de juiste variant kiest, één zijde van de spanningsrail heeft namelijk een opstaande rand. Deze rand dient consequent aan dezelfde kant te zitten. Het voordeel van Powergear hulpstukken is dat de T-stukken en hoekstukken gedraaid kunnen worden, zodat u altijd het juiste koppelstuk heeft.

Welke lichtkleur moet ik kiezen?

  • Flame-wit (2200K) voor een warme, gezellige sfeer.
  • Extra warm-wit (2700K), ideaal voor gastvrije horecagelegenheden.
  • Warm-wit (3000K), uitstekend voor detailrijke winkelomgevingen.
  • Neutraal-wit (4000K), perfect voor kantoren en werkplekken.

Voor een veelzijdige optie biedt de Lumina tri-color railspot de mogelijkheid om tussen deze verschillende lichtkleuren te schakelen, waardoor u met één type spot diverse atmosferen kunt creëren.

Advies en maatwerk

Elk project is uniek en vereist een specifieke aanpak. Bent u geïnteresseerd in railverlichting, maar komt u er zelf niet uit? Ons team staat klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en oplossingen op maat. Neem contact op en ontdek hoe u uw ruimte kunt transformeren met LED railverlichting.