×

Resultaat 1–24 van de 40 resultaten wordt getoond

LED-TL-buizen

Heeft u al overwogen om over te stappen op LED-tl-buizen? Met de LED-buizen van Led Wereld kunt u tot wel 66% besparen op uw energiekosten. Het installeren is zeer eenvoudig, in bijna alle gevallen hoeft u geen aanpassing te doen in het bestaande armatuur. Dat betekent dat u ook zelf de TL-buizen kunt vervangen door LED-tl-buizen.

7,99 incl. BTW
7,99 incl. BTW
7,99 incl. BTW
-25%
8,99 incl. BTW
11,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
8,99 incl. BTW
13,99 incl. BTW
13,99 incl. BTW
9,99 incl. BTW
9,99 incl. BTW
9,99 incl. BTW

Wat is TL?

TL is de afkorting voor ‘Tube Light’ en het is een veel gebruikte vorm van verlichting. Deze 'LED-Tube' wordt geplaatst in een TL-armatuur, waar u zowel gebruik kunt maken van uw bestaande TL-armaturen als geheel nieuwe LED-armaturen aan te schaffen. De LED-buizen kunnen hier los ingeklikt en dus ook los vervangen worden.

Vervanging van huidige TL-buizen

De LED-tl-buizen hebben exact dezelfde lengte en fitting(G13) als conventionele TL-buizen. Hierdoor passen de nieuwe TL-buizen in de voetjes van de oude TL. Dit heeft als groot voordeel dat de oude TL-armaturen kunnen blijven zitten en u geen nieuwe (armaturen) hoeft aan te schaffen. Als u naar normale TL-verlichting kijkt, dan zult u waarschijnlijk opvallen dat het licht niet geheel constant is. Dit is bij LED-verlichting anders. LED-balken geven een constant licht waardoor u niet gehinderd wordt door het flikkeren.

TL-verlichting verbruikt ruim 50% minder energie dan conventionele TL-buizen.

Voordelen LED-tl-verlichting

Door over te stappen op LED-tl-verlichting, geniet u van meerdere voordelen, dit zijn de meest belangrijke:

  • 50%-66% besparing
  • Lange levensduur tot wel 50.000 branduren
  • Ook geschikt voor hoge plafonds
  • Direct vol licht en geen flikkering
  • 3 jaar garantie

LED-tl-buis Pro

Om elke ruimte op de juiste manier te kunnen verlichting, kunt u kiezen tussen de normale versie LED-buis en de LED-buis Pro. De Pro versie raden wij altijd aan bij plafonds boven de 3 meter óf als u gewoon wat meer licht nodig heeft. Bovendien is de verwachte levensduur langer. Hieronder vindt u de belangrijkste verschillen:

LED-tl-buis LED-tl-buis Pro
Lengte 60 cm / 120 cm / 150 cm 60 cm / 120 cm / 150 cm
Wattage 9W / 18W / 23W 9W / 18W / 23W
Lichtopbrengst 1000 lm / 2000 lm / 2650 lm 1260 lm / 2520 lm / 3220 lm
Lm/W 100 140
Maximale hoogte plafond 3 meter 10 meter
Warmteafvoer goed zeer goed
Garantie 3 jaar 3 jaar

Installatie LED-tl-buizen

Het installeren van de LED-tl-buizen in een bestaand armatuur is niet moeilijk. Zitten er starters in uw armatuur? Dan is het in bijna alle gevallen een kwestie van de TL-buizen en starters uit het armatuur verwijderen, de TL LED-buizen en meegeleverde LED-starters terugzetten in de LED-balken en u bent klaar. U hoeft hierbij het armatuur niet te openen. Bij armaturen zonder starters moet het armatuur wel geopend worden. Lees uitgebreid met behulp van stappenplannen voor elke situatie hoe u uw TL-buizen kunt vervangen door LED-tl-buizen.

Welke TL LED-buis moet ik kiezen?

Er zijn verschillende onderdelen waar op gelet moet worden als u LED-TL koopt. Zo heeft u de juiste lengte en de juiste dikte nodig. LED-buizen komen het meest voor in 60, 90, 120 en 150 cm. De meest voorkomende dikte is 2,5 cm. Verder dient de lichtkleur gekozen te worden. De LED-TL komen in 3 verschillende lichtkleuren, namelijk warm-wit (830), neutraal-wit (840) en koud-wit (865). Als laatste kunt u nog de keuze maken tussen de normale LED-tl-buis en de LED-tl-buis Pro. De Pro versie geeft 25% meer licht en goed voor plafonds met een hoogte van 3 meter of meer. Wilt u meer weten over welke buis u nodig heeft? Lees dan hier meer welke LED-tl-buis u moet kiezen.

TL-buizen voor buiten

Verlichting is meestal niet waterdicht, wat het soms lastig maakt om het juiste product te vinden voor onder uw overkapping of in de tuin. Door uw TL-buizen te plaatsen in waterdichte armaturen kunt u de tl buizen ook buiten of in vochtige omgevingen gebruiken! Deze tl balken komen met een plastic, waterdichte kap die de tl buis volledig afsluit van eventueel vocht.

Heeft u vragen of een speciale situatie met TL-buizen? Neem gerust contact met ons op, onze lichtexperts staan klaar om u te helpen. Van plan een groter aantal TL-buizen af te nemen, of heeft u advies/installatiehulp nodig? Vul geheel vrijblijvend het offerte formulier in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

De waardering van www.ledwereld.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.0/10 gebaseerd op 9311 reviews.