×

Enig resultaat

GU10 LED-spots


Uw halogeenspots zijn zeer eenvoudig te vervangen door alle GU10 LED-spots in het assortiment van Led Wereld. Alle halogeenspots kunnen één op één door de GU10 spots LED vervangen worden, u hoeft enkel de oude lamp te verwijderen en de nieuwe GU10 LED-spot erin te draaien. Daarnaast bespaart u direct tot wel 90% op uw energierekening! De LED-spots zijn een stukje duurder dan normale halogeen spots. Deze kosten zijn echter al binnen één jaar terugverdiend omdat u minder betaalt voor de energierekening. Dit tijdsbestek is gebaseerd op een gemiddeld gebruik van 2 uur per dag, als u uw GU10 lamp meer gebruikt dan dat heeft u de kosten nog sneller terugverdiend!

Lichtkleur van de GU10 LED

Onze LED-GU10-plafondlampen zijn verkrijgbaar in 4 lichtkleuren. Van extra sfeervol kaarslicht (2200K) tot helder, neutraal wit (4000K). Dus zoekt u naar sfeervolle LED-verlichting, dan is flame-wit (2200K) de beste lichtkleur voor u. Als u dezelfde kleur wilt behouden als uw oude halogeenspots, dan kunt u het beste kiezen voor extra warm-wit (2700K), deze LED-spots hebben namelijk dezelfde lichtkleur als halogeenspots. Daarnaast zijn onze GU10 lampen ook beschikbaar in de lichtkleur warm-wit (3000K), deze is net iets minder geel dan de extra warm-witte GU10 LED. U kunt de filter aan de linkerkant van de pagina gebruiken om te filteren op de gewenste lichtkleur.

Voordelen van GU10 LED-spots

U bespaart tot wel 90% op de energie als u uw oude halogeenspots vervangt door LED-GU10. Dit betekent dat u de aanschafprijs van de LED-spots al snel heeft terugverdiend! Bovendien gaan de GU10 fittingen tot wel 30.000 uur mee, dat is wel 15x zo lang als uw huidige spots. En dat betekent dat u veel minder vaak nieuwe spots hoeft aan te schaffen om uw kapotte GU10 te vervangen! Wilt een volledige inbouwspot vervangen voor een GU10 spot, zodat u de lichtbron ook los kunt vervangen? Vergeet dan niet ook het armatuur aan te schaffen!

GU10 spots dimmen

U kunt uw GU10 LED ook dimmen! Een deel van onze GU10 lampen is dimbaar, dit staat in de beschrijving van de spot. Mocht u uw dimbare halogeen spots vervangen voor GU10 LED dimbaar, dan moet u ook uw dimmer omruilen voor een LED-dimmer. De LED GU10 werken namelijk niet op een gewone dimmer. Naast de gewone dimbare GU10 lampen vindt u in ons assortiment ook dim-to-warme GU10. Deze LED-spots dimmen niet alleen qua lichtsterkte, maar krijgen ook een warmere kleur. Hier kunt u een hele gezellige sfeer mee creëren!

GU10 spots vervangen door LED

Zoals u kunt zien hebben LED-spots vele voordelen. Bovendien is het zo dat GU10 halogeenspots ook nog eens zeer eenvoudig vervangen kunnen worden door LED GU10 spots. De fitting is namelijk hetzelfde. Verder is er ook geen sprake van een trafo, zowel halogeen GU10 spots als LED GU10 spots kunnen namelijk direct op 230V gezet worden. Hierdoor is het vervangen heel gemakkelijk. Lees hier meer over hoe halogeenspots vervangen moeten worden door LED.

Wanneer is welke GU10 spot nodig?

De GU10 LED-lampen van Led Wereld zijn beschikbaar in verschillende kleuren, wattages en lichtbundels maar wanneer kiest u voor welke spot? In de tabel hieronder ziet u een overzicht van veel gebruikte situaties van elke lichtkleur.

Lichtkleur Toepassingen
2200K - flame-wit Horeca gelegenheden, slaapkamers
2700K - extra warm-wit Retail, woonkamers, badkamers
3000K - warm-wit Algemene ruimtes zoals gangen, kleedkamers, wachtkamers, ontvangsthallen
4000K - neutraal-wit Kantoren, onderwijsinstellingen, productie en vele andere werkplekken

Ook leggen we uit wanneer u voor een groter wattage of lichtbundel kiest:

  • 90 graden: Door de brede lichtbundel is deze GU10 lamp het beste te gebruiken als algemene verlichting. Het licht wordt heel breed verspreid, maar komt niet heel ver. Bij hoge plafonds is deze GU10 daarom niet aan te raden, omdat het licht anders niet tot op de grond komt.
  • 36/38 graden: Een GU10 LED-lamp met een lichtbundel van 38 graden wordt meer gebruikt bij spotlights, en accentverlichting. Dit is een meer gecentreerde lichtbundel waardoor het licht verder reikt. De oude halogeen spots hadden ook een lichtbundel van 38 graden.
  • 3 Watt: Deze GU10 spot heeft dezelfde lichtopbrengst als een 35W Halogeen spot.
  • 4,2 Watt: De lichtopbrengst van deze spot is het meest ideale in een normale situatie. Met 345 lumen vervangt deze een halogeenspot met 35-50 Watt.
  • 5 Watt: Deze LED GU10 vervangt een 50W halogeen spot, en wordt gebruikt als u net iets meer licht wilt, bijvoorbeeld om bij te lezen.
  • 7 Watt: Als u veel licht wilt, kies dan voor een 7W GU10 LED-spot. Deze heeft dezelfde lichtopbrengst als een halogeenspot van 70 Watt!

Komt u er niet helemaal uit, of u wilt graag dat iemand meekijkt naar uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag!