LED-verlichting werkplaats

Werkplaats Ledverlichting

In werkplaatsen is goede verlichting van extra groot belang om alle werkzaamheden juist en nauwkeurig uit te kunnen voeren. Het is belangrijk om hiervoor de juiste soort verlichting, aantal lampen en lichtkleur te bepalen. Bent u van plan om over te stappen op Led verlichting of wilt u graag advies inwinnen welke verlichting u het best kunt nemen, dan bent u bij Led Wereld aan het juiste adres. Wij vertellen u graag meer over de voordelen van Led verlichting en welke lampen het meest gebruikt worden in werkplaatsen.

Advies nodig? Neem contact op!

Voordelen LED-verlichting

Het aanschaffen van LED-verlichting voor uw werkplaats is een goede investering, de verlichting is namelijk duurzaam, milieuvriendelijk en energiebesparend. Hieronder kunt u de grootste voordelen van Led verlichting zien:

  • LED-verlichting gaat lang mee, tot wel 50.000 uur;
  • De lichtverdeling is geoptimaliseerd waardoor u zich beter kunt oriënteren in de ruimte;
  • Door over te stappen op Led verlichting bespaart u tot wel 65% ten opzichte van TL verlichting;
  • Led lampen geven direct vol licht, u hoeft niet meer te wachten tijdens het “opstarten” van de verlichting;
  • Bij het gebruik van Led verlichting denkt u aan het milieu, u heeft minder elektronisch afval en maakt meer gebruik van recyclebare materialen;

Welke soort LED verlichting is goed voor mijn werkplaats?

LED verlichting in een werkplaats moet bij veel mensen aan de volgende eisen voldoen:

  • U moet er prettig in kunnen werken, dus de verlichting moet niet fel in de ogen schijnen
  • Er moet voldoende licht zijn om details goed te kunnen zien
  • Geen schaduwen boven de werktafel
  • De verlichting moet lang mee gaan

LED-TL-verlichting is de meest voorkomende soort Led verlichting welke gebruikt wordt in werkplaatsen. De lichtopbrengst is namelijk hoog en bovendien wordt het licht over een groot oppervlak verdeeld. De Led TL lampen schijnen niet fel in de ogen en als laatst zijn de Led TL armaturen vaak ook gemakkelijk te monteren aan balken aan het plafond.

Bij plafonds vanaf 6 meter en hoger raden wij Led highbay aan. Deze lampen geven zeer veel licht waardoor u slechts een klein aantal nodig heeft. Onze Led highbay lampen maken gebruik van Philips Led chips welke zeer efficiënt met de energie omgaan. Hierdoor heeft u heel veel licht terwijl het verbruik beperkt blijft.

Bekijk het volledige assortiment werkplaatsverlichting

Welke kleur Led verlichting

Wij bieden drie verschillende tinten Led TL Buizen en armaturen aan. Koud-wit, neutraal-wit en warm-wit. Voor een werkplaats of werkplek adviseren wij vaak neutraal-wit (4.000K) omdat u hier prettig in kunt werken en tegelijkertijd goed details kunt zien. Werkt u echter met kleine onderdelen dan zal koud-wit (6500K) de meest geschikte lichtkleur zijn. Deze kleur vat men vaak op de als de kleur met de hoogste lichtopbrengst. Bovendien is koud-wit gelijk aan daglicht. In de blogpost lees u meer over welke kleur u kunt kiezen.

Led TL armatuur 120 cm
Koud-witte Led TL armaturen t8

Hoeveel lampen heb ik nodig?

U wilt graag goed licht op de werkbanken en verder in de ruimte hebben. Het aantal lampen wordt door verschillende factoren bepaald. Belangrijke onderdelen zijn het soort werkplaats, de hoogte van het plafond en het soort lamp dat u gaat gebruiken. Omdat iedere werkplaats anders is, kan op deze vraag niet één antwoord op gegeven worden. Wij geven graag advies welke lampen u het best kunt toepassen en welk aantal u nodig heeft.

Om schaduwen te voorkomen en extra licht te genereren boven de werkplaats is ons advies om waar nodig een extra Led TL armatuur  boven de werkbank te plaatsen. Dit zorgt er voor dat u details beter kunt onderscheiden en een gelijkmatig licht heeft over de hele werktafel/werkbank.

Onze Led TL buizen hebben een levensduur van zeker 40.000 uur en zijn daarom een duurzame keuze. De levensduur is daarmee aanzienlijk hoger dan de standaard tl verlichting. Daarnaast is de lichtopbrengst twee keer hoger bij hetzelfde aantal Watt. Dit maakt Led een duurzame en voordelige optie.

Advies nodig? Neem contact op!

Installatie Led verlichting

Omdat een werkplaats in de meeste gevallen goed licht nodig heeft, moeten er veel lampen geplaatst worden. Onze complete Led TL armaturen t8 (zie ook de afbeelding hierboven) zijn zeer gemakkelijk te plaatsen. U ontvangt namelijk bevestigingsmateriaal waar de armaturen simpel in geklikt kunnen worden. Bovendien zijn de armaturen licht, waardoor de montage geen zware klus is.

Misschien het grootste voordeel van onze Led TL armaturen t8 is dat ze koppelbaar zijn met onze koppelsnoeren tot wel 15 stuks! Zo hoeft u nog maar 1 armatuur van stroom te voorzien en vervolgens kunt u een rij Led armaturen t8 achter elkaar plaatsen zonder dat u zelf de bedrading hoeft aan te leggen. Dit scheelt zowel tijd als veel priegelwerk.

 

neutraal-witte, koppelbare Led TL armaturen t8
Dubbele waterdichte LED armaturen 150 cm

Waterdichte Led verlichting

Veel werkplaatsen zijn niet vocht- en/of waterdicht, daarom komt waterdichte Led verlichting vaak voor. Wij adviseren vaak het gebruik van  waterdichte IP65 armaturen. Deze armaturen zijn namelijk volledig water- en stofdicht waardoor de armaturen uitermate geschikt zijn voor werkplaatsen. 

Waterdichte armaturen voor 2 Led TL buizen worden het meest gebruikt in werkplaatsen. Omdat er een hoge lichtopbrengst vereist is, hoeft u minder armaturen te gebruiken. De lichtopbrengst per dubbel armatuur is namelijk wel 2 keer zo hoog dan bij een enkel armatuur.

Bekijk het volledige assortiment waterdichte armaturen

Advies op maat voor uw Led werkplaatsverlichting

Heeft u meer informatie nodig over de vervanging of het gebruik van led verlichting in uw werkplaats? Neem vrijblijvend contact met ons op via 085-0600936 of per mail [email protected]. Onze deskundigen helpen u graag bij het maken van de juiste keuze led werkplaatsverlichting.